Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un bătrân a ajuns la spital în Gherla după ce un incendiu i-a făcut casa scrum – VIDEO

0 295

Incendiu puternic miercuri seara în localitatea clujeană Ghirolt, din comuna Aluniș, unde o casă a fost complet distrusă de flăcări iar proprietarul a ajuns cu arsuri la spital.

Alarma s-a dat în jurul orei 21, la numărul unic de urgență 112 fiind anunțat faptul că o casă din ghirolt a luat foc și că cel puțin o persoană este captivă în locuință.

Spre locul solicitării au pornit îndată două autospeciale de stingere a incendiilor din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej, o ambulanță de la Gherla, dar și polițiștii.

Ajunși la fața locului, salvatorii au găsit proprietarul casei ieșit afară din locuința cuprinsă în întregime de flăcări. Bărbatul în vârstă de 79 de ani prezenta arsuri de gradele I și II la nivelul feței și al membrelor și, chiar dacă a refuzat inițial îngrijirile medicale, acesta a fost convins de rude și vecini să urce în ambulanță și să fie transportat la spital pentru investigații medicale amănunțite.

Între timp, pompierii au trecut la lichidarea incendiului, însă casa era prea afectată de flăcările uriașe pentru a mai putea fi salvat ceva din locuință. Abia spre finalul intervenției, după ce flăcările au fost domolite iar fumul s-a mai risipit au reușit și pompierii să intre în casă, de unde au scos o butelie arsă, care din fericire n-a explodat în incendiu.

Potrivit fratelui victimei, bărbatul de 79 de ani s-ar fi întors cu un alt amic de bătură de la barul din sat. Rămas apoi singur acasă, în stare avansată de ebrietate, acesta ar fi vrut să facă foc în sobă, însă jarul aprins a căzut alături și de la el s-au aprins alte obiecte, după care flăcările s-au extins la întreaga casă. Norocul lui a fost că prietenul lui de pahar a văzut flăcările în timp ce se îndrepta spre propria casă și s-a întors să-l avertizeze, apoi fiind anunțate autoritățile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More