Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un bebeluș a murit iar alți 11 sunt internați în spital în urma infectării cu bacteria E-coli

0 166

Bacteria E.coli face ravagii în rândul nou născuţilor din România. Un bebeluș a murit și alți 11 copii sunt internați în Capitală, iar 4 dintre ei fac în continuare dializă din cauza insuficienţei renale – o complicaţie extrem de gravă, apărută în urmă infectării cu bacteria E-coli.

Ipotezele anchetatorilor în cazul Dianei, fetiţa de 11 luni ucisă de bacteria E. Coli, sunt: laptele praf, apa plată, fructele şi legumele nespălate sau mâncarea preparată incorect.

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a exclus deja ipotezele că cei mici să fi contactat bacteria din spital, sau de la apă de la robinet.

„A fost perfect sănătoasă până a intrat în contact cu acest… (n. r. – virus)”, a spus Vasile Oncescu, tatăl fetiţei. 

„În 11 luni jumătate nu a avut absolut nimic copilul acesta”, a adăugat Andreea Camelia Oncescu, mama micuţei.

Procurorii care au deschis dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă au cerut şi autopsia.

Deşi părinţii au permis autorităţilor să recolteze probe din casa lor, pentru aflarea adevărului, nu sunt de acord cu cerea de deshumare.

„Nu vreau ca nimeni să tulbure liniştea copilului meu pentru că eu deja diagnosticul îl ştiu, analizele au rămas la Bucureşti, noi nu suntem de acord cu necropsia”, a declarat tatăl copilului

Poliţiştii au ridicat vineri de la Spitalul „Marie Curie” documente care-i vizează pe cei 11 copii transferaţi din Argeş, dar şi foaia de observaţie a bebeluşului decedat.

Patru poliţişti au ajuns vineri dimineaţa la Spitalul „Marie Curie”, de unde au ridicat foile de observaţii aele celor unsprezece copii transferaţi de la unităţile spitaliceşti din judeţul Argeş. De asemenea, poliţiştii au vorbit cu părinţii copiilor, dar şi cu medicii care îi îngrijesc, a declarat pentru MEDIAFAX dr. Dan Buzatu, managerul Spitalului „Marie Curie”.

Anchetatorii au solicitat spitalului şi documentele privind copilul de 11 luni, care a decedat în 4 februarie în urma unei infecţii grave cu bacteria E.coli.

Între timp, numărul copiilor transferaţi din Argeş a crescut la 16. Încă un bebeluş cu infecţia rotavirus a fost adus în ultimele 24 de ore la Spitalul Matei Balş.

Părinţii copiilor nou-născuţi sunt panicaţi, iar medicii care îi tratează n-au pentru ei un răspuns liniştitor.

„Simptomele sunt aceleaşi pe care le ştiţi, diareice. La primul scaun suspect cu un mucus rozaliu m-am prezentat la Spitalul de Pediatrie Piteşti. Mi-au spus că este o enterocolită banală. Au pus-o pe antibiotice. Aşteptăm efectele”, a spus Lavinia Marinescu, mama unui copil internat la „Marie Curie”.

„Am hrănit-o cu lapte adecvat, pe care l-am preparat doar cu apa fiartă şi răcită. Nu i-am dat decât legume şi fructe spălate înainte de a le decoji, fierte şi pasate. Carnea şi ouăle spălate bine şi după aceea fierte”, a mai spus femeia.

Medicii au confirmat că bebeluşii care sunt acum în spitale au fost bine îngrijiţi şi că nu provin din familii cu probleme de igienă.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More