Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un câine ciobănesc belgian este unul dintre eroii poliției Maramureș FOTO

0 537

Un câinie de urmă de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş a ajutat, ieri, la probarea activităţii infracţionale a unui suspect de comiterea infracţiunii de tentativă de tâlhărie. Câinele este un ciobănesc belgian (Malinois) care a prins până acum mai mulți infractori pe raza județului Maramureș.

În ziua de 25 martie, la ora 13.00, o femeie din comuna Fărcaşa a sesizat poliţia că a fost victima unei tentative de tâlhărie. Ea a declarat că, în timp ce se afla în parcarea unui magazin din Baia Mare şi aşeza cumpărăturile în portbagaj, a observat un intrus în interiorul autoturismului care încerca să deschidă torpedoul. Femeia a intervenit şi l-a prins pe individ de haină cu intenţia de a-l reţine. Autorul a opus rezistenţă, a folosit acte de violenţă pentru a-şi asigura scăparea şi în cele din urmă a abandonat haina în mâinile femeii şi a fugit împreună cu alte două persoane.

La scurt timp de la comiterea faptei, în urma investigaţiilor şi măsurilor întreprinse de poliţiştii judiciarişti din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare, au fost identificat suspecţii, doi băimăreni în vârstă de 23 şi 28 de ani.

Pentru probarea activităţii infracţionale a unuia dintre suspecţi poliţiştii au folosit unul dintre câinii special dresaţi în acest scop. Acesta, fără nicio ezitare, a asociat mirosul suspectului în vârstă de 23 de ani cu cel de pe haina abandonată în mâinile victimei.

În continuare se efectuează cercetări, cu suspectul în vârstă de 23 de ani în stare de reţinere iar celălalt în libertate, sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de tâlhărie. În cursul zilei de azi el va fi prezentat Judecătoriei Baia Mare cu propunere de arestare preventivă.

Câinele de urmă este un ciobănesc belgian (Malinois) şi a absolvit cursul Centrului Chinologic Sibiu în anul 2012 cu rezultate foarte bune.

El se află în dotarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş din anul 2011 iar conductorul şi prietenului lui este agent şef principal de poliţie Ioan Giurgea, din cadrul Serviciului Criminalistic.

Abilităţile deosebite ale acestui câine de urmă, îndrumat de conductorul lui, au ajutat la probarea activităţii infracţionale a mai multor suspecţi de comiterea unor furturi din locuinţe şi societăţi comerciale din judeţ.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More