Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un câine cu gâtul tăiat de lanț, salvat de la moarte din curtea unei vile din Baia Mare – FOTO

0 808

Iubitorii de animale din Baia Mare duc o luptă continuă pentru a salva viața unor câini care sunt maltratați și batjocoriți de cei care se pretind a fi stăpânii patrupedelor.

După ce la începutul lunii ianuarie un cățel a murit din cauză că a trăit ani de zile cu un lanț încarnat în jurul gâtului, acum un alt caz de același fel vine să confirme faptul că mulți români n-au scăpat încă din epoca primitivă și maltratează animalele din propriile gospodării.

Dacă în ianuarie a fost vorba de un cățel, Bruno, care a murit la doar câteva zile după ce a fost salvat dintr-o gospodărie de pe Valea Borcutului, acum este vorba despre o cățelușă, salvată de iubitorii de animale din curtea unei vile din aceeași zonă.

Cățelușa a suferit o lungă perioadă de timp din cauza lanțului încarnat în jurul gâtului, iar azi a fost salvată și dusă direct în sala de operație.

Ne-am pierdut orice speranță în oamenii din orașul ăsta. Suntem câteva persoane care credem că putem schimba situația asta a INDIFERENȚEI… Cu fiecare caz din acesta ne dăm seama că ne luptăm în zadar. Da, pentru acest câine s-a schimbat acum în bine situația… Dar câte zeci și sute de câini ca și ea suferă în tăcere în curțile băimărenilor?? Nu vom ști niciodată”, este mesajul postat pe pagina Adăpostului pentru câini Baia Mare.

Imediat, mesajele au început să curgă la această postare, iar apelul disperat după ajutor al salvatorilor nu a rămas fără ecou. Mai multe persoane din străinătate s-au oferit să facă donații în contul Adăpostului băimărean, pentru a ajuta la operația și tratamentul cățelușei.

Operația a decurs cu succes, iar cățelușa se află acum sub tratament, unul care va fi greu și plin de emoții, având în vedere că, din cauza rănilor la gât, cățelușa nu a mai mâncat de foarte multă vreme și este foarte slăbită.

Și acest caz vine să confirme încă o dată, dacă mai era nevoie, faptul că în România este necesară urgent înăsprirea legislației în domeniu, iar proprietarilor de câini să nu le mai fie permis să țină câinii pe lanț în propriile gospodării.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More