Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un cartier întreg evacuat în Budapesta după descoperirea unei bombe

0 52

budapesta-1350655268

Poliţia din Budapesta a evacuat, miercuri dimineaţă, 1.500 de persoane dintr-un cartier al capitalei Ungariei, după descoperirea unei bombe ce datează din al Doilea Război Mondial în apropiere de Castelul Buda.

„Aproximativ 80 de blocuri de locuinţe au fost evacuate după ce o bombă de 50 de kilograme, din al Doilea Război Mondial a fost descoperită pe strada Pala”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a armatei ungare, Melinda Varkonyi, pentru agenţia ungară MTI.

Printre clădirile evacuate se află două hoteluri, precum şi Institutul francez, situate într-o zonă foarte frecventată de turişti.

Ungaria, aliată a Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost bombardată de forţele americane, britanice şi sovietice în ultimele luni ale conflictului.

Numeroase obuze nu au explodat şi sunt descoperite periodic, în special cu ocazia lucrărilor de construcţie. Din 2008, autorităţile din Budapesta au recurs deja la numeroase evacuări.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More