Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un clujean a ajuns în stare critică la spital după ce a fost plimbat de la Vișeu de Sus la Dej și apoi la Cluj-Napoca

0 40

ambulanta

Un clujean de 35 de ani din Florești a ajuns sâmbătă noaptea în comă profundă la Unitatea de Primiri Urgențe Cluj-Napoca, după ce în cursul zilei i s-a făcut rău în timp ce se afla la o piscină în Vișeu de Sus, Maramureș.

Bărbatul a fost transportat de la piscină la spitalul orășenesc din Vișeu de Sus, unde i s-a pus diagnosticul de lipotimie. A primit tratament și a fost lăsat să plece, dar bărbatului i s-a făcut iar rău. Medicii de la Vișeu de Sus au decis atunci că pacientul trebuie transportat de urgență la Cluj-Napoca.

A fost transportat cu o ambulanță până în apropiere de Dej, când bărbatul a dat semne că se simte tot mai rău. Asistentul de pe ambulanța de Maramureș a decis atunci ca pacientul să fie dus la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Dej, asta pentru că ambulanța nu avea și medic.

Medicul de gardă de la Dej a consultat pacientul și a hotărât că acesta trebuie transportat urgent la Cluj, însă cu aceeași ambulanță fără medic. La ieșire din Dej, însă, pacientul a intrat în comă profundă, motiv suficient pentru cei de pe ambulanța maramureșeană să se întoarcă la Dej, unde victima fost intubată. Bărbatul de 35 de ani a fost transferat într-o altă ambulanță, de această dată cu medic și asistent, și transportat la Cluj-Napoca.

„Pacientul a sosit sâmbătă noaptea, în comă, intubat, cu suspiciunea de accident vascular cerebral de tip hemoragic. I s-a făcut un CT, care a confirmat că e vorba de un anevrism cerebral cu hemoragie cerebrală. A fost trimis de urgenţă la Clinica de Neurochirurgie. Starea sa de sănătate era critică”, a declarat pentru citynews.ro Adela Golea, coordonator UPU Cluj-Napoca.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More