Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un clujean a cerut 10.000 de euro pentru un contract cu CFR. Este cercetat pentru trafic de influență

0 34

rsz_tren_deraiat_7

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Cluj îl cercetează pe Nicolae Florea pentru trafic de influenţă, după ce acesta ar fi pretins suma de 10.000 de euro în schimbul obţinerii unui contract de vânzare pentru cantitatea de 1.500 tone de şină de cale ferată în favoarea firmei aparţinând soţiei denunţătorului.

Conform procurorilor, Nicolae Florea a pretins de la denunțător suma totală de 10.000 de euro pentru ca, prin influenţa pe care susţine că ar avea-o asupra unor directori din cadrul SNCFR, inclusiv asupra ministrului de resort, să obţină încheierea unui contract de vânzare pentru cantitatea de 1.500 tone de şină de cale ferată în favoarea firmei aparţinând soţiei denunţătorului.

„Florea Nicolae a pretins şi primit de la denunţător suma de 2.400 lei, plătită cu titlu de taxă pentru analiza ofertelor de cumpărare. De asemenea, în cursul lunii august 2013, Florea Nicolae a primit de la denunţător un inel din aur, în valoare de aproximativ 1.000 lei, pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor decidenţi pentru a urgenta încheierea respectivului contract de vânzare. Cu aceeaşi ocazie, Florea Nicolae a acceptat şi promisiunea primirii unui ceas din aur, după încheierea afacerii, cu titlu de recompensă pentru sprijinul acordat la încheierea contractului. În cursul lunii septembrie 2013, Florea Nicolae a pretins şi suma de 350-400 euro despre care susţine că este necesară pentru achitarea costurilor unei întâlniri „protocolare” pe care trebuie să o organizeze cu cele patru-cinci persoane cu atribuţii în semnarea şi aprobarea contractului. La data de 3 octombrie 2013, Florea Nicolae a primit de la denunţător suma de 5.000 de euro în scopul menţionat mai sus, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante“, se arată în comunicatul DNA.

Nicolae Florea a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More