Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un clujean de etnie maghiară se ridică împotriva lui Kelemen Hunor

1 827

Demeter József Szabolcs, clujean de etnie maghiară, se ridică împotriva lui Kelemen Hunor. El a inițiat o campanie numită „Nem az én nevemben! – Nu în numele meu!” și îi cere acestuia „să termine cu susţinerea proiectelor toxice iniţiate de coaliţia PSD-ALDE!”.

Conform ziarului adevărul.ro, Demeter József Szabolcs, un clujean de etnie maghiară, „îi bate obrazul lui Kelemen Hunor” pentru susținerea pe care acesta o afișează coaliției PSD-ALDE. El a inițiat o campanie intitulată „Nem az én nevemben! – Nu în numele meu!” și a creat o petiție, care a strâns aproape 800 de semnături, petiției prin care cere ca UDMR „să termine cu susţinerea proiectelor toxice iniţiate de coaliţia PSD-ALDE!”.

Adevărul.ro notează că totul a fost inițiat în urmă cu 4 luni, iar ca pentru petiția să fie înmânată personal preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, la sediul Uniunii din Cluj-Napoca, trebuie să fie semnată de 800 de persoane. Același ziar arată că scopul principal al campaniei este ca UDMR „să reprezinte cu adevărat comunitatea maghiară din România, şi nu comunitatea coruptă a României”.

De asemenea inițiativa lui Demeter József Szabolcs a devenit foarte cunoscută după demisia din UDMR, anunţată duminică, a fostului parlamentar Peter Eckstein Kovacs care a declarat că: „Nu sunt de acord cu multe lucruri, dar ceea ce a umplut paharul este poziţia UDMR faţă de legile justiţiei. Modificările la Codul de procedură penală au trecut cu voturile UDMR. De asemenea, a contat în această decizie a mea şi cârdăşia cu PSD, este un lucru inacceptabil pentru mine. După 28 de ani de când am devenit membru al UDMR s-a umplut paharul”.

Petiția ar fi adunat până acuma 720 de semnături.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Kati spune

    Trebuie verificat dacă József Szabolcs nu e o uneală a SRI. Peter Eckstein Kovacs e sigur.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More