Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un clujean a luat țeapă la un ”concurs” telefonic

0 50

inselata-telefon

Înșelăciunile prin metoda concursurilor fictive prin telefon continuă la Cluj. Un clujean a fost înșelat cu 500 de lei, după ce a fost anunțat că a câștigat un premiu la un concurs al unei companii de telefonie.

Escrocii acţionează şi folosesc diferite metode de a înşela. De această dată un clujean a fost înşelat cu 500 de lei, după ce a fost contactat telefonic de către o persoană care l-a informat că reprezintă o companie de telefonie şi că a fost desemnat câştigătorul sumei de 5.000 de lei. Evident că pentru a intra în posesia premiului, bărbatul a achitat suma de 500 de lei reprezentând comision de transfer.

Polițiștii atrag atenția cetăţenilor să nu se lase atraşi în cursa întinsă de astfel de escroci şi să ţină cont de câteva recomandări:

  • nu furnizaţi informaţii personale sau coduri de reîncărcare valorică pentru cartelele preplătite de telefonie mobilă. Dacă aţi răspuns deja unor mesaje de acest tip, întrerupeţi comunicarea cu sursa lor prin neaplicarea instrucţiunilor primite de a tasta anumite coduri pe telefonul mobil;
  • în momentul în care primiţi mesaje prin care sunteţi informat că sunteţi câştigătorul unui concurs, verificaţi veridicitatea informaţiilor la operatorii de telefonie mobilă – serviciul clienţi, folosind numărul scurt pe care operatorii de telefonie îl pun la dispoziţia clienţilor;
  • nu daţi la curs la mesajele primite pe telefonul mobil, prin care sunteţi anunţaţi că sunteţi câştigătorul unui concurs.
  • nici o firmă care organizează concursuri cu premii nu solicită prin s.m.s., e-mail sau telefonic date despre conturi bancare, parole şi date personale ori coduri de reîncărcare valorică pentru cartele de telefonie mobilă.
  • studiaţi informaţiile puse la dispoziţie de organizatorii promoţiilor în presa scrisă, internet sau chiar pe etichetele produselor participante la promoţie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More