Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un clujean și un sălăjean, prinși la vamă cu autoturisme marca BMW căutate de autorităţile din Franţa şi Germania

0 1.358

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Borş – I.T.P.F. Oradea au depistat două autoturisme BMW, modelele 420D şi X6, care figurau ca fiind căutate de autorităţile germane şi franceze, pe care doi cetăţeni români au încercat să le introducă ilegal în ţară.

În data de 24.11.2017, în jurul orei 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru a intra în ţară Andrei V., în vârstă de 28 de ani, cetăţean român cu domiciliul pe raza judeţului Sălaj, conducând un microbuz marca Mercedes Sprinter, care tracta o platformă pe care se afla un autoturism marca BMW model 420 D, înmatriculat în Germania.

Poliţiştii de frontieră au solicitat pentru control documentele maşinii, ocazie cu care au constatat că autoturismul figurează ca fiind „bun  pentru folosirea ca probe în cadrul procedurilor penale”cu menţiunea confiscare”, alertă introdusă de autorităţile germane, în data de 15.10.2015.

Faţă de cele constatate, Andrei V. a declarat că urma să transporte autoturismul din Italia pentru o societate comercială din România şi nu ştia că este căutat de autorităţile germane.

În data de 25.11.2017, în jurul orei 13.00, tot la P.T.F. Borş, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român Ioan H., în vârstă de 42 de ani, cu domiciliul în judeţul Cluj, ca pasager într-o autoutilitară marca Mercedes care tracta o platformă pe care se afla un autoturism marca BMW X6, înmatriculat în Franţa.

Poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul este căutat de autorităţile franceze, fiind semnalat ca „bun  pentru folosirea ca probe în cadrul procedurilor penale”cu menţiunea confiscaredin data de 25.10.2017.

Ioan H. a declarat că a achiziţionat maşina din Belgia de la un conaţional, contra sumei de 21.000 de euro şi nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul este căutat de autorităţile din Franţa.

Ambele autoturisme BMW, modelul 420D, an de fabricaţie 2014, în valoare de aproximativ 49.000 de euro şi modelul X6, an de fabricaţie 2011, în valoare de aproximativ 21.000 de euro, au fost indisponibilizate la sediul I.T.P.F Oradea, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More