Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un consilier local din Gherla a schimbat partidul. Vezi declarația lui ÎN PREMIERĂ – VIDEO

0 458

mircea corabean CL Gherla

Unul dintre consilierii locali de la Gherla, județul Cluj, a trecut de la PNL la Partidul Liberal Reformator al lui Călin Popescu-Tăriceanu. Acesta a acceptat să stea de vorbă cu reporterii Someșeanul.ro și și-a explicat decizia.

Este vorba despre consilierul Mircea Corăbean. Acesta a reprezentat până nu demult PNL, dar s-a hotărât să treacă la PLR. ”Transferul” s-a realizat ca urmare a ordonanței de urgență 55/2014 care prevede migrația aleșilor locali de la un partid politic la altul.

Corăbean a acceptat să stea de vorbă cu reporterii Someșeanul.ro și a explicat decizia luată. ”Nu aș vorbi despre o schimbare, în general este o păstrare a valorilor și a principiilor liberale, motiv pentru care am optat să lupt mai departe cu PLR. Am ales această opțiune văzând situația politică în general, în care PNL migrează într-o zonă care duce la diluarea personalității politice, a doctrinei politice tradiționale. Consider că nu este locul meu să mai fiu un tolerat politic în noua alianță, având semnale în acest sens, și de asemenea nici să fiu mercenar politic nu îmi convine, în condițiile în care doctrina sau orientarea politică a partidului este: astăzi ne luptăm cu dreapta, mâine ne luptăm cu stânga și ajungem să facem nu pace cu dușmanul, ci înțelegeri”, a declarat noul membru PLR.

Corăbean s-a aflat astăzi la Cluj-Napoca, unde a fost prezent și președintele PLR, Călin Popescu-Tăriceanu.

OUG 55/2014 este în vigoare din 2 septembrie, când a fost publicată în Monitorul Oficial. Aceasta permite aleşilor locali ca, într-un termen de 45 de zile, să îşi schimbe partidul fără a-şi pierde mandatul.

Citește și: OUG privind migrația aleșilor locali nu a trecut în plenul Camerei Deputaților

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More