Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un contrabandist a dat o lovitură de peste 60 de mii de lei statului român

0 379

Polițiștii se luptă continuu cu fenomenul contrabandei. În urma mai multor controale ei au finalizat și cercetările asupra unei persoane ce ar fi păgubit statul român cu peste 60 de mii de lei.

Conform reprezentanților IPJ Maramureș, în perioada 13-14 februarie ofiţerii de investigare a criminalităţii economice din cadrul  Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au acționat pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse din tutun și a actelor de comerț ilicit, pe raza municipiului Baia Mare şi a oraşului Tăuţii Măgherăuş. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost verificați doi agenți economici și şapte persoane fizice, fiind constatate trei infracţiuni de contrabandă.

De asemenea, organele de cercetare penală din cadrul poliţiei au finalizat activitățile de urmărire penală desfășurate într-un dosar penal în care s-au efectuat cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de contrabandă, înaintând dosarul unității de parchet competente, cu propunerea de emitere a rechizitoriului și sesizarea instanței de judecată.

În sarcina celui bănuit s-a reținut că acesta a deținut și transportat cu autoturismul pe DN1C, pe raza localităţii Tăuții Măgherăuș, cantitatea de 4970 pachete de țigarete provenite din contrabandă, cauzând astfel un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă de 60.998 lei. Alte 1.840 de țigarete provenite din contrabandă, în valoare de 1.200 de lei, au fost indisponibilizate la Baia Mare.

Polițiștii de la investigare a criminalității economice vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.   

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More