Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un nor de praf saharian ajunge azi deasupra României

0 51

o-SAHARA-DUST-570

A provocat emiterea unor alerte de poluare în ultimele zile în mai multe țări Europene, iar azi va ajunge și deasupra României. Norul de praf saharian va afecta mai întâi vestul țării.

”În ultimele zile, deasupra regiunilor de vest şi de sud-vest ale continentului a evoluat o formaţiune barică depresionară care a favorizat avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană. Deoarece în aceste regiuni s-au semnalat deja precipitaţii pe arii extinse concentraţia particulelor de praf este în scădere. În zilele de 4 şi 5 aprilie concentraţii foarte reduse de praf saharian se pot înregistra şi deasupra României, în condiţiile în care ţara noastră se va afla la extremitatea acestei formaţiuni barice depresionare”, se precizează într-un comunicat al Administrației Naționale de Meteorologie.

Cele mai afectate zone vor fi cele din vestul României, unde vizibilitatea va fi mai redusă, iar persoanele cu afecțiuni respiratorii vor avea probleme. Cu toate acestea, datorită concentrațiilor foarte reduse de praf saharian, traficul aerian nu va fi afectat. Un fenomen similar s-a mai produs în România în urmă cu doi ani.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More