Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un dejean cu NOROC în Londra – FOTO

0 33

Marian Gaspar

Marian Gaspar, un român originar din Dej, este unul dintre puținii conaționali plecați peste hotare care se poate mândri că a realizat ceva măreț la viața lui.

Marian a plecat din țară la muncă în străinătate în urmă cu peste trei ani. Mai întâi în Israel și apoi a ajuns în Țara Galilor, muncind între timp tot ce se putea. A ajuns pe urmă la Londra, unde s-a stabilit definitiv.

Dacă în România la Dej, se ocupa alături de familie de o mică afacere, în străinătate a renunțat la meseria de bijutier. A urmat cursuri de calificare în meseria de bucătar, iar în urmă cu doi ani, după ce a învățat meserie, și-a cumpărat propriul restaurant.

Bineînțeles, localul, numit Noroc, are la bază bucătăria tradițională românească.

„Avem un grup de ardeleni, din Beclean (n.r. – județul Bistrița-Năsăud), care ne solicită diferite mâncăruri tradiționale ale zonei. Noi suntem apropiați ca localități (n.r. – între Dej și Beclean sunt aproximativ 30 km), iar tradițiile inclusiv culinare sunt aceleași, căci doar e vorba de Valea Someșului. Ne sună și ne spun că ar mânca, de exemplu, fasole frecată cu cârnați și varză murată. A doua zi băieții servesc ce au comandat. Exemplele pot continua, unii au poftă de spanac cu ochiuri, alții de gomboți, etc.” – a declarat Chef Marian, pentru site-ul inforomania.co.uk.

Mai multe imagini și informații găsiți aici.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.