Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un dejean cu NOROC în Londra – FOTO

0 72

Marian Gaspar

Marian Gaspar, un român originar din Dej, este unul dintre puținii conaționali plecați peste hotare care se poate mândri că a realizat ceva măreț la viața lui.

Marian a plecat din țară la muncă în străinătate în urmă cu peste trei ani. Mai întâi în Israel și apoi a ajuns în Țara Galilor, muncind între timp tot ce se putea. A ajuns pe urmă la Londra, unde s-a stabilit definitiv.

Dacă în România la Dej, se ocupa alături de familie de o mică afacere, în străinătate a renunțat la meseria de bijutier. A urmat cursuri de calificare în meseria de bucătar, iar în urmă cu doi ani, după ce a învățat meserie, și-a cumpărat propriul restaurant.

Bineînțeles, localul, numit Noroc, are la bază bucătăria tradițională românească.

„Avem un grup de ardeleni, din Beclean (n.r. – județul Bistrița-Năsăud), care ne solicită diferite mâncăruri tradiționale ale zonei. Noi suntem apropiați ca localități (n.r. – între Dej și Beclean sunt aproximativ 30 km), iar tradițiile inclusiv culinare sunt aceleași, căci doar e vorba de Valea Someșului. Ne sună și ne spun că ar mânca, de exemplu, fasole frecată cu cârnați și varză murată. A doua zi băieții servesc ce au comandat. Exemplele pot continua, unii au poftă de spanac cu ochiuri, alții de gomboți, etc.” – a declarat Chef Marian, pentru site-ul inforomania.co.uk.

Mai multe imagini și informații găsiți aici.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More