Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un deputat PMP cere demiterea prefectului de Bistrița-Năsăud

0 75

Circ pe scena politică bistrițeană în an de Centenar. Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuţ Simionca, cere demiterea prefectului Bistrița-Năsăud. Totul a pornit de la coroanele depuse cu ocazia festivităților dedicate evenimentelor din 1 Decembrie 1918.

Într-un comunicat de presă transmis către AGERPRES, deputatul PMP, Ionuț Simionca, cere ministrului Afacerilor Interne Carmen Dan, să-l demită chiar pe prefectul județului Bistrița-Năsăud. Deputatul invocă în acest sens că i-a fost refuzată cererea de a depune o coroană cu ocazia evenimentelor dedicate Centenarului. Astfel prefectul ar fi încălcat legea privind ceremoniile oficiale.

„Prefectul de Bistriţa-Năsăud trebuie să plece din funcţie fiindcă a încălcat Legea nr. 215/2016 privind ceremoniile oficiale. Conform art. 16, al. (3) din această lege, în cadrul unei ceremonii oficiale va putea fi depusă câte o singură coroană din partea următoarelor entităţi prezente: Preşedintele României/Administraţia Prezidenţială; Parlamentul României; Guvernul României/Prefectul; primarul localităţii unde are loc ceremonia; preşedintele consiliului judeţean; corp diplomatic şi entitatea organizatoare.” a scris deputatul PMP în comunicatul de presă.

Domnia sa a încercat să sublinieze gravitatea deciziei prefectului și aduce acuze precum „lipsă de respect față de înaintași”, „derapaje de la lege și de la morală”. „Lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât derapajele prefectului de la lege şi de la morală au avut loc cu ocazia Zilei Naţionale a României, la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire.” se arată în același comunicat.

Deputatul ar fi solicitat să depună o coroană în numele Parlamentului României, dar a fost refuzat, explicația prefectului finnd că va fi depusă „o singură coroană în semn de unitate”.

„I-am solicitat, în scris, prefectului de Bistriţa să depun o coroană de flori la ceremoniile oficiale desfăşurate de 1 Decembrie 2018 la Bistriţa, în calitate de parlamentar, în numele Parlamentului României. Acesta mi-a trimis un răspuns negativ, încălcând legea, motivând că, în semn de unitate, va fi depusă o sigură coroană de flori din partea autorităţilor centrale şi locale.” a declarat Ionuț Simionca.

Nu în ultimul rând deputatul PMP de Bistrița-Năsăud se arată revoltat de gestul prefectului și accentuează că prin acest refuz se arată lipsă de respect față de patrioții și eroii bistrițeni. „Consider, de asemenea, că reprezentantul guvernului în judeţul Bistriţa-Năsăud a dovedit, dintr-un exces de supuşenie faţă de reprezentanţii locali ai principalului partid de guvernământ, o lipsă totală de respect faţă de memoria patrioţilor şi eroilor neamului din Bistriţa care au făcut istoria acestei ţări. Prefectul a luat decizia, cu de la sine putere, că Andrei Mureşanu şi înaintaşii noştri care şi-au dedicat viaţa propăşirii naţionale nu merită nici măcar o coroană de flori din partea Parlamentului României”, a transmis Ionuț Simionca.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More