Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un deputat PSD propune interzicerea mașinilor cu volan pe dreapta în România

0 336

Deputatul PSD Gabriel Petrea este de părere că mașinile cu volan pe dreapta ar trebui interzise în România. Acestea reprezintă un pericol în trafic deoarece nu oferă șoferilor destulă vizibilitate.

Gabriel Petrea, deputat PSD, susține că mașinile cu volan pe dreapta sunt un adevărat pericol în trafic și din această cauză ar trebui interzise în România. Ideea sa este susținută prin două motive: mai multe mesaje primite de la cetăţeni şi faptul că maşinile cu volanul pe partea dreapta reprezintă un adevărat pericol în trafic deoarece șoferii au vizibilitate redusă.

Părerile sunt însă împărțite conform Digi24.ro. „Este o propunere foarte bună, deoarece nu te poți asigura în depășiri, iar vizibilitatea este foarte redusă în orice situație”, a declarat un tânăr pentru postul de televizunea menționat. La fel susține și un șofer care a afirmat pentru același post că  „Ar fi o idee bună. Sunt obișnuiți pe un alt stil de condus și alte reguli de prioritate”.

Totuși apar și părerile contra fiindcă o altă persoană a declarat despre ideea deputatului PSD: „E o aberație. Din punctul meu de vedere, mașinile sunt OK. E vorba de puțin mai multă atenție din partea conducătorilor și atâta tot”.

Nu în ultimul rând, specialiştii sunt de acord că maşinile pot fi foarte periculoase căci „Partea stângă, tot ce înseamnă partea stângă a lui (a șoferului – n.r.) nu este dezvoltată ca și reflex, reacție, schimbul de treaptă de viteză, acționarea frânei de mână, partea de semnalizări, tot ceea ce înseamnă joystickurile din spatele volanului, cel de semnale, cel de lumini”. Afirmația aparține lui Sorin Ene, pilot profesionist, contactat de jurnaliștii Digi24.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More