Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un deținut de la Gherla a decedat în penitenciar

1 31

Un bărbat de 59 de ani, aflat în arest preventiv la Penitenciarul Gherla a fost găsit inconștient de colegii de cameră în această dimineață. Bărbatul a fost transportat la cabinetul medical al închisorii, dar manevrele de resuscitare nu au avut succes și s-a constatat decesul.

În data de 12.05.2013, ora 07.30, la Cabinetul medical al Penitenciarului Gherla, fost constatat decesul persoanei private de libertate B.F. în vârsta de 59 de ani, cu diagnosticul stop cardio-respirator, de către echipajul SMURD sosit la solicitarea personalului de serviciu al unității.

Persoana privată de libertate a fost prezentată la cabinetul medical al Penitenciarului Gherla, ca urmare a sesizării colegilor de cameră, unde a fost supusă manevrelor de resuscitare. Urmare a primelor constatări, nu existau semne de violenţă corporală la nivel toraco-abdominal.

Persoana decedată se afla începând cu luna decembrie 2012, în stare de arest preventiv în Penitenciarul Gherla, pentru infracţiunea de omor calificat, iar în evidenţele cabinetului medical nu era înregistrat cu boli cronice.

”În conformitate cu prevederile Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu modificările ulterioare şi al Regulamentului de aplicare al acesteia, au fost luate măsuri de înştiinţare imediată a familiei persoanei decedate. De asemenea, a fost anunţat judecătorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla, Serviciul criminalistic din cadrul Poliţiei Municipiului Gherla şi Institutul de Medicină Legală Cluj.” se arată în comunicayul remis presei de Dan Donciu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de maximă siguranță Gherla.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Roberta spune

    CV-ul unde se depune?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More