Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un elev din Bistrița și altul din Cluj, medaliați cu aur și argint la Olimpiada Internațională de Informatică

0 45
rares darius buhai
Rareș Darius Buhai

Olimpicii români au cucerit patru medalii (o medalie de aur, două de argint și o medalie de bronz) la a XXVI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Informatică, organizată în Taipei (Taiwan), în perioada 13-20 iulie.

Multiplu medaliat internațional, bistrițeanul Rareș Darius Buhai, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național ‘Liviu Rebreanu’, și-a adăugat în palmares încă o medalie de aur, la fel ca la precedentele două ediții.

‘Aș dori să punctez o reușită majoră a României la această competiție: Rareș Buhai a devenit românul cu cele mai bune rezultate din toate timpurile, depășind performanța realizată anul trecut de Vlad Gavrilă. În Hall of Fame-ul medaliilor obținute la Olimpiada Internațională de Informatică, Rareș este depășit de doar 5 concurenți’, a declarat profesorul Adrian Panaete, team leader-ul lotului olimpic român și coordonatorul Comisiei de pregătire și selecție a lotului național de informatică pentru seniori.

Medaliile de argint au fost obținute de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național ‘C. D. Loga’ din Timișoara (laureat cu argint și anul trecut) și de Alexandru Velea, elev în clasa a XI-a la Liceul de Informatică ‘Tiberiu Popoviciu’ din Cluj-Napoca. Medalia de bronz a intrat în posesia lui Dan-Mihai Gheorghe, elev în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

La ediția 2014 a Olimpiadei Internaționale de Informatică au participat 303 concurenți din 86 de state.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More