Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un elicopter de tip Eurocopter EC-135 al MAI va participa într-o misiune în Grecia – VIDEO

0 275

Un elicopter de tip Eurocopter EC-135 al Inspectoratului General pentru Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, participă, începând de astăzi, la Operațiunea Comună Poseidon Rapid Intervention a Agenției FRONTEX, din cadrul Rețelei Europene de Patrulare (European Patrol Network).

Elicopterul Ministerului Afacerilor Interne, cu un echipaj format din 4 piloți, va fi dislocat pentru două săptămâni în insula Samos din Grecia.

În operațiunea desfășurată de Agenția FRONTEX sunt angrenate diverse capabilități terestre, maritime și aeriene din 26 țări, având ca scop combaterea migrației ilegale și a criminalității transfrontaliere din zona est-mediteraneană.

România este un contributor important la acțiunile FRONTEX, participând la misiunile de combatere a migrației ilegale din Marea Mediterană, în zona maritimă a Italiei și a Greciei, dar și la misiunea de la granița dintre Serbia și Macedonia.

În calitate de partener asociat al Agenției FRONTEX, Inspectoratul General de Aviație al MAI a participat la operațiuni comune începând din anul 2010 (Operațiunile RABIT, Poseidon Sea din 2010, 2011, 2015, Poseidon Land 2012).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More