Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un elicopter s-a prăbușit. Cinci oameni au murit. Printre ei e și un mare om de afaceri (ACTUALIZARE)

2 167

nu treceti politia

Un elicopter s-a prăbuşit, în această seară, în zona lacului Tăureni din judeţul Mureş, mai multe echipaje ISU şi SMURD fiind trimise la locul accidentului. Purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, Gagyi Mihai, a declarat că cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar una a fost rănită grav, în urma prăbuşirii elicopterului.

La locul accidentului a ajuns echipa de intervenţie de la Sărmaşu, fiind aşteptată o altă echipă de la Târgu Mureş. În elicopter se aflau şase persoane, cinci pierzându-şi viaţa, iar una fiind rănită grav, în urma prăbuşirii elicopterului. Victima, o femeie, va fi transportată la spital de o ambulanţă SMURD Mureş.

Şeful SMURD Mureş, medicul Cristian Boeriu, a afirmat că din informaţiile obţinute de la localnici, elicopterul ar fi aparţinut omului de afaceri Sorin Ţerbea, care s-ar fi aflat în aparatul de zbor.

Se pare că Sorin Ţerbea, preşedintele Federaţiei Române de Futsal, era în vizită la o fabrică de mobilă din Tăureni cu oameni de afaceri din Germania care urmau să investească în respectiva afacere.

ACTUALIZARE 2: Porivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, Mihai Gagyi, ultima victimă a accidentului de elicopter de la Tăureni a fost găsită, marţi, în jurul orei 8.10, la circa zece metri distanţă de elicopter, care se află încă în apă.

 Căutarea acesteia – un om de afaceri german – a fost întreruptă în cursul nopţii din ordinul prefectului de Mureş, Corneliu Grosu, din motive de securitate pentru scafandri, fiind reluată marţi dimineaţă.

Scafandrii ISU Mureş, dar şi alte persoane, au reluat, marţi dimineaţă, căutarea ultimei victime a accidentului de elicopter de la Tăureni, în care şi-au pierdut viaţa cinci persoane, între care şi proprietarul aparatului de zbor, omul de afaceri Sorin Ţerbea. Acţiunea a fost îngreunată de mâlul din zona în care s-a prăbuşit elicopterul.

ACTUALIZARE 1:Potrivit ofiţerului de serviciu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al judeţului Mureş, după o oră de la producerea accidentului au fost scoase din lac cadavrele a patru persoane, iar a cincea este încă prinsă în epava elicopterului.

ISU Mureş a mai anunţat că epava elicopterului va fi scoasă abia mâine dimineaţă din lac, ca urmare a necesităţii deplasării în zonă a unor utilaje grele, informeaza realitatea.net

elicopter prabusit mures

ACTUALIZARE: Primarul localităţii mureşene Tăureni, Ovidiu Petru Oltean, a declarat, pentru Mediafax, că Sorin Ţerbea şi cei trei oameni de afaceri germani au făcut, luni după-amiază, o vizită la o fabrică de mobilă din localitate. Oltean a susţinut că, în timpul vizitei, omul de afaceri a fost sunat de DNA, după care a devenit irascibil şi a decis să plece. Acesta a mai afirmat că a insistat să ofere oamenilor de afaceri o maşină cu care să plece, însă aceştia au vrut să se deplaseze tot cu elicopterul.

Sorin Ţerbea era cunoscut în Mureş pentru afacerile pe care le avea cu mai multe instituţii publice, firmele lui ocupându-se de salubrizarea municipiului. Printre afacerile sale se mai numărau cele din domeniul turismului, Ţerbea fiind proprietarul unui hotel din Târgu-Mureş şi al altuia din Sovata.

Mediafax

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More