Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un fost angajat la Mechel Câmpia Turzii s-a sinucis după ce a fost disponibilizat

0 33

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, fost angajat al combinatului Mechel Câmpia Turzii, s-a sinucis după fusese disponibilizat în 10 februarie. Gestul său a fost explicat prin aceea că era disperat după ce și-a pierdut locul de muncă, deoarece nu mai avea bani să îşi achite ratele la bănci.

Bărbatul, care urma să împlinească azi 58 de ani, s-a spânzurat aseară în curtea casei sale din Viișoara.

„Colegul nostru a fost găsit mort aseară, s-a sinucis. Stresul şi momentele grele l-au pus la pământ. Nu ştim dacă a avut şi alte probleme, dar cu siguranţă l-a doborât situaţia de aici”, a afirmat Ion Vuţă, unul dintre liderii sindicali de la Mechel Câmpia Turzii.

Un alt fost coleg al bărbatului a spus că acesta avea rate la bănci, pe care nu le mai putea achita în condiţiile în care fusese disponibilizat şi nu îşi primise salariile compensatorii.

„Bărbatul a lucrat ca strungar la laminorul 3 de la Mechel Câmpia Turzii. A fost un muncitor nemaipomenit. Avea două fete şi şi-a pus capăt zilelor pentru că nu mai putea face faţă greutăţilor fionanciare. Zilele trecute a fost somat de bancă să îşi plătească ratele şi nu avea de unde”, a spus un fost coleg al bărbatului.

Protestele continuă la Mechel Câmpia Turzii, foștii angajați aflându-se azi în a treia zi de proteste în fața combinatului, solicitând acordarea salariilor compensatorii care au fost promise de conducerea societății.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More