Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un fost candidat la prezidențiale își plânge soarta la Spitalul Penitenciar Dej

0 59

spital penitenciar dej-1

Spitalul Penitenciar Dej a găzduit în ultima perioadă tot mai multe personalități din viața politică sau din mediul de afaceri, oameni certați cu legea care au ajuns apoi în spatele gratiilor plătind pentru faptele ilegale comise.

Unitatea spitalicească de la Dej a fost preferată de mulți politicieni sau oameni de afaceri trimiși în pușcărie, asta pentru că Spitalul Penitenciar de la Dej oferă condiții mult mai bune persoanelor private de libertate decât condițiile de trai din închisori.

Un astfel de ”vizitator” al Spitalului Penitenciar Dej este și fostul candidat la alegerile prezidențiale din 2009, Nati Meir, care ispășește o condamnare pentru înșelăciune, după ce Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv, în 2014, la şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de înşelarea a 35 de persoane, cărora le-a promis că le trimite la muncă în Israel. El a mai fost arestat chiar în anul în care a candidat la președinție, în 2009, pe motiv că a plătit cu bani falşi unele împrumuturi şi servicii artistice.

Într-o scrisoare pentru cancan.ro, Nati Meir se plânge de grave probleme de sănătate și că aproape și-a pierdut vederea.

Fostul deputat PRM a suferit în urmă cu câteva luni de zile un accident vascular-cerebral și un infarct, în timp ce se afla după gratii la Penitenciarul Giurgiu. De aici a fost mutat de conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor în unitatea de la Dej, unde se află și în prezent.

În scrisoarea trimisă de la Dej la redacția publicației Cancan, Nati Meir spune să s-a plâns la Avocatul Poporului de condițiile vitrege din Penitenciarul Giurgiu, unde starea de sănătate i s-a degradat profund: ”Am suferit un infarct și am probleme cu ochii, nu mai văd cu ochiul stâng.”

scrisoare nati meir cancan
FOTO: cancan.ro

Fostul candidat la prezidențiale, care s-a retras în ultima clipă din cursa pentru fotoliul de la Cotroceni în 2009, a fost bătut crunt cu patru ani în urmă în Penitenciarul Jilava de un coleg de celulă, și spune că de acolo i s-au tras toate problemele de sănătate.

Acesta l-a dat în judecată pe cel care l-a bătut, obținând în instanță despăgubiri de 500.000 de lei. De asemenea, Nati Meir a dat în judecată, tot din închisoare, Administrația Națională a Penitenciarelor și Penitenciarul Jilava, pe care le consideră răspunzătoare pentru bătaia primită. Tot el a deschis și un proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului împotriva statului român, cerând despăgubiri de 1 milion de euro.

Cel mai probabil, Nati Meir va ieși cât de curând din Spitalul Penitenciar Dej, asta pentru că a executat deja 3 ani și zece luni din pedeapsa de șapte ani de închisoare cu executare, astfel că poate să ceară mai devreme eliberarea din pușcărie, având în vedere că va împlini în curând 60 de ani.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More