Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un gherlean a descoperit un proiectil din al doilea război mondial

0 41

proiectil razboi gradina

Un bărbat de 37 de ani din Gherla a găsit azi, pe raza localității Jucu de Sus, un proiectil neexplodat din al doilea război mondial.

La data de 21.08.2014,  în jurul orei 10:08, poliţişti din  cadrul Postului de Poliţie Comunală Jucu au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că pe raza localităţii Jucu de Sus, judeţul Cluj, a fost descoperit un proiectil.

La faţa locului, poliţiştii au stabilit faptul că, un bărbat de 37 de ani, din Gherla, efectuând săpături pentru un şanţ în locul denumit popular ,,CLEJIA POPII”, din localitatea Jucu de Sus, a descoperit proiectilul.

În urma celor constatate, s-au luat măsuri de îndepărtare a persoanelor din zona adiacentă, s-a asigurat paza locului şi au fost solicitaţi specialişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că este vorba despre un proiectil exploziv de calibrul 82 mm care provine din timpul celui de-al doilea război mondial.

Proiectilul a fost ridicat de către specialişti.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More