Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un jurnalist aflat în moarte cerebrală a salvat viața a cinci români

1 58

serban serfezi

Șerban Șerfezi, jurnalist în Bihor, a fost găsit căzut în propria casă în 15 aprilie, fiind transportat de urgență la Spitalul Județean din Oradea. A intrat imediat în sala de operație, diagnosticul său fiind de hematom subdural.

Intervenția chirurgicală nu a avut însă darul de a salva viața bărbatului, iar în această săptămână, chiar în ziua când trebuia să împlinească 36 de ani, jurnalistul a intrat în moarte cerebrală.

Având în vedere că încă din timpul vieții și-a declarat dorința ca după moarte să devină donator de organe, medicii de la spitalul din Oradea au primit acceptul tatălui lui Șerban pentru a-i fi prelevate organele.

O echipă de medici, din care a făcut parte și doctorul Radu Zamfir (victimă în cazul părbușirii avionului în munții Apuseni), a prelevat de la Șerban ficatul, corneele, tendoane, țesuturi osoase și piele, care au fost transportate la București, în timp ce rinichii au fost trimiși la Cluj. Astfel, Șerban a salvat viața a cel puțin cinci români.

Deocamdată, circumstanțele morții lui Șerban Șerfezi rămân învăluite în mister. După ce a ajuns la spitalul din Oradea, medicii legiști au stabilit că hematomul subdural a fost provocat de un traumatism cranio-cerebral. Polițiștii și procurorii au deschis o anchetă în acest caz, urmând să stabilească dacă traumatismul a fost unul provocat de o căzătură, sau dacă a fost lovit în cap. Ce e cert, este faptul că în momentul când a fost găsit, s-au descoperit pete de sânge în casa, dar și pe hainele lui.

Foto: Facebook.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. *** spune

  Nu suntem in stare sa salvam oameni, nu avem infrastructura necesara vitala, cand situatia o cere…, dar avem, chiar la Oradea, infrastructura si mijloacele necesare unui asemenea scop: transarea imediata a unui organism inca 100% viu pentru prelevarea de organe.
  Sa nu uitam – Romania, campioana in neajunsuri si nenorociri, conduce in topul transplanturilor din Europa. Tatal a fost primul initiator al acestei “nobile” actiuni, respectand dorinta fiului, desigur…. Contextul in care aceasta monstruozitate fara margini s-a intamplat, circumstantele in care s-a ajuns la si mai circumstantialul, tragic, dar absolut relativ deznodamant de “moarte cerebrala” – Serban nu le-a prevazut si nu si le-a imaginat atunci cand a exprimat aceasta idee in timpul vietii.
  Din pacate, nu vom putea sti niciodata cand si cum a sfarsit Serban, de fapt.
  Cei care l-au cunoscut pe Serban si pentru care el a insemnat ceva…, nu pot sa vada nimic uman in salvarea a 8 necunoscuti. “8 vieti salvate” cu pretul unic al sansei si organelor poprii, al caror detinator legitim Serban inca era in totalitate in momentul cand cei care totusi mai puteau incerca sa faca ceva pentru el, in asa numita conditie de MOARTE CEREBRALA (daca in viata n-au facut-o), au hotarat foarte rapid epurarea lui Serban de unica-i sansa si organele proprii.
  In cazul in care o mai are -daca a avut-o vreodata…- constiinta linistita e ceea ce ii dorim parintelui lui Serban. Somn usor, Traian Serfezi!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More