Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un jurnalist si-a filmat propria moarte VIDEO

1 37

impuscatUn jurnalist omorât în Egipt, luni seară, a surprins pe cameră ultimele sale momente de viaţă.

Ahmed Samir Assem, în vârstă de 26 de ani, lucra pentru ziarul egiptean Al-Horia Wa Al-Adala şi a fost ucis în timpul unui protest început de susţinătorii fostului preşedinte, Mohamend Morsi.

Nu se ştie exact cum a ajuns armata să tragă asupra mulţimii, omorând 51 de oameni. Sustinătorii lui Morsi insistă că ei protestau paşnic, în timp ce armata spune că mulţimea luase cu asalt clădirea.

Imaginile surprinse de Ahmed arată însă că lunetiştii trăgeau în oameni nevinovaţi.

Deşi Daily Telegraph spune că nu a putut obţine o copie fizică a înregistrării, fratele lui Ahmed a confirmat că filmuleţul care circulă pe internet se termină exact ca imaginile surpinse de journalist în timpul protestului: „Un soldat trage asupra protestatarilor de pe un acoperiş. Apoi îşi îndreaptă pistolul spre Ahmed şi filmul se opreşte brusc”.

Egipt trece iar printr-o perioadă tensionată. Pe 3 iulie, armata a preluat puterea, iar preşedintele Mohamed Morsi a fost demis din funcţie, scrie ziarul Click.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More