Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un licean din Dej și un copil din Urișor, sprijiniți prin târgul caritabil ”Moș Nicolae ajunge la toți copiii” – FOTO/VIDEO

0 397

Este al treilea an consecutiv la Dej când, din inițiativa a două dejence cu suflet mare, doi copii beneficiază de ajutorul elevilor și preșcolarilor de la instituțiile de învățământ din Dej și din împrejurimi. Târgul caritabil ”Moș Nicolae ajunge la toți copiii” a fost și în acest an un succes, toți banii strânși urmând a fi donați unor cauze umanitare.

Laura Boian și Anca Păltinean, cele două femei din Dej care au inițiat acest eveniment de mare însemnătate spirituală, au adunat în jurul lor, prin proiectul coordonat de Școala Gimnazială Specială Dej, o mulțime de instituții de învățământ, școli, licee sau grădinițe, atât din Dej cât și din comunele arondate.

Proiectul, derulat cu susținerea deputatului Cornel Itu și a primarului Costan Morar, s-a bucurat și în acest an, la cea de-a treia ediție, de participarea a sute de elevi și preșcolari, cadre didactice, părinți și simpli dejeni, care au dorit să contribuie la succesul evenimentului.

Tarabele amplasate în fața Centrului Cultural Arta au fost pline de produse create de copii cu mânuțele lor. De la prăjiturele, cornuri și cozonaci, până la globuri și alte decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă, de la felicitări și coronițe de brad, până la fursecuri, produse de patiserie sau ornamente de pom, toate au avut mare căutare printre comercianți. Atracția Târgului lui Moș Nicolae au reprezentat-o produsele proaspete, mirosul de cozonaci abia scoși din cuptor, plăcintele aburinde și, mai ales, mirosul îmbietor al sarmalelor încă fierbinți adunând la tarabe zeci de pofticioși.

Aceștia nu doar că și-au potolit foamea, dar s-au asigurat și în acest an cu ornamente de brad și decorațiuni pentru Crăciun, contribuind în același timp și la scopul caritabil al evenimentului.

Iar pentru că au fost cuminți și au muncit atât de mult și frumos într-un scop nobil, viceprimarul Aurelian Mureșan a dăruit fiecărui copil de la târg dulciuri. Asta și pentru a-i răsplăti pentru activitatea lor chiar în prag de sărbătoare, înainte ca Moș Nicolae să ajungă în casele lor.

Banii strânși din vânzarea produselor create de copii vor fi donați în scop caritabil. Doi copii vor beneficia de ajutorul semenilor lor în urma acestui eveniment, un elev al Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși”, care are nevoie de o proteză la un picior, și un copil de 7 ani din Urișor, diagnosticat cu leucemie.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1034265496636217.1073742123.467241263338646&type=3


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More