Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un liceu și o grădiniță din Dej, modernizate prin fonduri nerambursabile. Ce se întâmplă cu muzeul, librăria și cinematograful 3D – VIDEO

0 68

Primarul municipiului Dej a susţinut astăzi o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat proiectele de modernizare a Liceului Tehnologic „Someș” Dej şi a Grădiniței cu program prelungit „Arlechino”, pentru care a semnat în această săptămână la Bucureşti, contractele de finanţare.

Ambele proiecte au fost depuse în cursul anului 2016   la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în cadrul Programului național de dezvoltare locală.

Proiectul „Reabilitarea și modernizarea Liceului Tehnologic „Someș” Dej”, are o valoare de aproximativ 7.8 milioane lei, din care Primăria Municipiului Dej are cota de cofinanţare de 4%, respectiv 455339 lei. În cadrul investiţiei care are ca termen de finalizare 2 ani, vor fi reabilitate :

  • corpul administrativ lucrări de consolidare, refacerea acoperişului şi finisaje exterioare și interioare
  • clădirea existentă cu săli de clasa se extinde și se etajează la nivel P+E.
  • de asemenea în cadrul investiţiei vor fi realizate şi amenajări exterioare: amenajarea spațiilor verzi, realizarea aleilor și a platformelor betonate, reparații împrejmuiri, instalații de iluminat exterior, rețele de apă și canalizare, amenajarea terenului de sport.

Proiectul „Reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program prelungit „Arlechino”, are valoarea de 2.838.569 lei, cota de cofinanţare a Primăriei municipiului Dej fiind de 4 % , aproximativ 159 821 lei.

Lucrările de reabilitare şi modernizare au termen de execuţie 1 an şi în cadrul lor vor fi realizate extinderea parterului şi mansardarea clădirii precum şi reamenajarea spaţiilor:

  • la parter vor fi amenajate holuri, săli de grupa, sala de mese, bucătărie , cabinet medical , birouri, vestiare şi grupuri sanitare
  • la mansarda vor fi amenajate săli de grupa, depozite, grupuri sanitare si vor fi reconstruite scarile.

„Sunt două proiecte pe linie de învăţământ prin care dorim crearea unor condiții de studiu adecvate, în clădirile existente, cu materiale moderne și durabile, adaptate la cerinţele actuale, de care să beneficieze cei 524 de elevi ai Liceului Tehnologic „Someş” Dej şi 170 ai Grădiniţei „Arlechino”. În cazul Liceului Someş urmează procedura de licitaţie  şi demararea lucrărilor iar la Grădiniţa Arlechino urmează realizarea proiectului tehnic, licitaţia, astfel încât în luna aprilie să fie demarate şi aici lucrările. Evident ne îndreptăm atenţia spre toate unităţile de învăţământ pentru reabilitare, prin proiecte pe fonduri nerambursabile, care vor fi depuse în următoarea perioadă, ca urmare a deschiderii liniilor de finanţare”, a declarat primarul Costan Morar.

Tot în cadrul conferinței de presă de azi, Costan Morar a vorbit și despre stadiul lucrărilor de extindere și modernizare a Centrului Cultural ”Arta” din Dej, dar și stadiul lucrărilor la noua locație a Muzeului Municipal Dej, clădire în care vor fi găzduite și o librărie și mult așteptatul cinematograf 3D.

Lucrările la aceste noi investiții sunt preconizate a fi finalizate până în vara acestui an. Conform primarului, lucrările efectuate la interior vor fi terminate până la finalul lunii mai, iar noile investiții vor fi inaugurate cel mai târziu în luna iulie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More