Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un mort și 15 răniți grav în accidente de circulație

0 37

15 accidente de circulație grave, zeci de infracțiuni, mii de contravenții, este bilanțul lunii octombrie, pe linie de circulație rutieră.

Pentru asigurarea continuităţii dispozitivului de poliţie rutieră pe întreaga reţea de drumuri din zona de competenţă, îndeosebi pe cele cu valori ridicate de trafic, în cursul lunii octombrie, efectivele poliţiei rutiere au acţionat, cu precădere, pentru asigurarea unui caracter de continuitate a activităţilor de prevenire în domeniul infracţionalităţii rutiere şi de protejare a vieţii şi integrităţii fizice a participanţilor la trafic.

Astfel, în perioada analizată polițiștii rutieri au organizat 103 acțiuni cu efective mărite, ocazie cu care au fost constatate 45 infrcațiuni, din care 31 la regimul circulației rutiere și au fost aplicate 3.456 sancțiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor se ridică la 654.530 lei.

Pe parcursul perioadei de referință, efectivele de poliţie rutieră au acţionat și pentru descurajarea încălcării normelor rutiere de către participanţii la traficul rutier şi prevenirea implicării acestora în accidente de circulaţie.

Cu toate măsurile luate şi activităţile întreprinse, la nivelul judeţului au fost înregistrate, în cursul lunii octombrie, 15 accidente de circulație grave soldate cu un mort şi 15 răniţi grav. Cele mai multe accidente s-au produs pe străzi, unde s-au înregistrat opt accidente de circulație soldate cu nouă răniți grav. Alte patru accidente s-au produs de dumurile naționale, unde o persoană și-a pierdut viața și alte trei au fost rănite grav. Pe drumurile județene au avut loc două accidente cu două persoane rănite , iar pe drumurile comunale s-a înregistrat un singur accident, soldat cu un rănit grav.

Ponderea accidentelor rutiere grave înregistrate pe raza judeţului Sălaj, în cursul lunii analizate, a fost în zonele de responsabilitate „Zalău” şi „Şimleu-Silvaniei”, datorită culpei conducătorilor de autoturisme care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor ori au circulat cu viteză neadaptată la condiţiile de drum, precum şi a pietonilor care au folosit neregulamentar partea carosabilă, când s-au deplasat pe străzi.

Pentru creşterea eficienţei în domeniul prevenţiei rutiere şi combaterea cu fermitate a cauzelor care generează accidente soldate cu victime, în perioada următoare, polițiștii vor organiza acţiuni în zonele unde survin frecvent accidente de circulaţie, urmărindu-se cu prioritate, combaterea conducerii autovehiculelor cu viteză peste limita legală ori de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor, efectuarea neregulamentară a manevrei de depăşire şi utilizarea neregulamentară a drumului public de către pietoni, biciclişti, mopedişti, motociclişti, tractorişti şi căruţaşi.

Având în vedere situația creată și pentru a nu deveni victima unui astfel de accident, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj recomandă conducătorilor auto să respecte cu stricteţe principiile conduitei preventive și să efectueze orice manevră în condiții de siguranță. De asemenea, pietonii sunt sfătuiţi să traverseze drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje de trecere pentru pietoni, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, dar numai după o temeinică asigurare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More