Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un nou cutremur în România. Este al cincilea seism în două zile

0 53

România a fost lovită de mai multe cutremure în ultimele două zile, acestea fiind înregistrate în mai multe zone ale țării, nu doar zona Vrancea.

Un cutremur cu magnitudine 2.8 grade pe scara Richter s-a produs în această dimineață în Buzău, fiind al cincilea în ultime două zile în România.

Cu o zi înainte, seismologii au anunţat că o mişcare tectonică a avut loc în zona Vârciorog din Bihor, o zonă unde s-au mai înregistrat cutremure în acest an.

Seismul a avut o magnitudine de 2 pe scara Richter şi s-a produs în dimineaţa de 15 octombrie în Bihor, în zona Vârciorog. Anunţul a fost făcut de către reprezentanţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Potrivit seismologilor, cutremurul s-a produs la ora 11:06, la o adâncime de 6 kilometri. Mişcarea telurică a fost localizată la coordonatele latitudine 46.9658; longitudine 22.2808, în zona Vârciorog.

În zona Vârciorog s-au înregistrat mai multe cutremure în acest an, dar toate au fost de intensitate redusă.

Un cutremur cu magnitudinea de 2,1 grade a avut loc, miercuri seara, în județul Constanța, informează Institutul Național pentru Fizica Pământului. După aproximativ o oră, un al doilea seism s-a produs, de data aceasta în judeţul Buzău.

Anul trecut, cel mai puternic seism din România a avut loc pe 22 noiembrie, în zona Vrancea, și a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More