Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un nou efect al taxei pe lăcomie. Șeful Raiffeisen Bank, „nu suntem bineveniți” în România

1 485

Șeful Raiffeisen Bank ia în considerare reducerea activelor din România. Taxa pe lăcomie arată că instituția financiară vieneză nu este binevenită în România, a declarat șeful Raiffeisen.

Așa numita „taxă pe lăcomie”, stabilită de Guvernul Dăncilă prin ministrul Teodorovici, mai face o victimă și anume Raiffeisen Bank. Astfel, cei de la ZF notează că șeful Raiffeisen Bank International, Johann Strobl, a comentat, joi la Viena, această decizie a guvernului și că, din punctul său de vedere, așa zisa taxă arată „nu suntem bineveniți” în România. Așadar se ia în considerare reducerea activelor din România.

„Ne îndeamnă astfel să ne reducem activele din România”, a menţionat bancherul austriac într-un panel de discuţie la Conferinţa Euromoney de la Viena, notează cei de la Ziarul Financiar. Amintim că Erste, Raiffeisen şi UniCredit/ Bank Austria sunt cei mai mari investitori în sistemul bancar din România, deţinând o treime din activele bancare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. eugen marza spune

    LA REvEDERE !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More