Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un nou proiect finanțat la Dej. Centru cultural recreativ și parc pe Dealul Florilor

0 822

Primăria municipiului Dej anunță că un nou proiect a fost finanțat pentru Dej. Este vorba despre un centru cultural recreativ și un parc pe Dealul Florilor, în zona delimitată de Aleea Primăverii și Ghioceilor, strada Mărăști și Aleea Gladiolelor.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a semnat contractul de finanțare al proiectului ,,Creșterea calităţii vieţii populaţiei municipiului Dej prin construirea si dotarea centrului cultural- recreativ și îmbunătăţirea spațiilor publice urbane din cartierul Dealul Florilor”, transmit reprezentanții Primăriei municipiului.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020 și are o valoare de 15.014.030,56 lei + TVA, respectiv 17.866. 695 lei, aproximativ 3,7 milioane euro.

În cadrul proiectului pe suprafața totală de 17765 mp, se vor amenaja:

  • un  centru multifuncțional cultural-recreațional pentru copii și vârstnici, cu spații pentru  ateliere,  activitati creative pentru copii, sala fitness, sala proiecții, sala activități recreative pentru persoane vârstnice, săli pentru evenimente culturale si recreative.
  • un parc cu alei, spații verzi, locuri de joacă pentru copii, zona destinata activitaților sportive și un amfiteatru în aer liber.

De asemenea vor fi plantați arbori, arbuști și se vor amplasa elemente de mobilier urban: cișmele, bănci și stâlpi de iluminat.

Este încă un proiect pentru Dej, la care s-a lucrat mult din dorința de a transforma zona, într-una de interes pentru comunitate. Urmează semnarea contractului de finanțare și de către Primăria Municipiului Dej, se vor derula ulterior procedurile de licitație pentru proiectul tehnic și execuție, iar în toamnă estimăm că se pot demara lucrările. Este un proiect frumos care iată a fost aprobat spre finanțare și la finalul lui zona va fi pusă în valoare și  va fi una de relaxare, de activități diverse culturale și sportive, pe care o vom putea folosi cu toții, a declarat Morar Costan, primarul municipiului Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More