Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un nou sezon competițional pentru echipa de robotică CNAM Dej

0 744

Echipa de robotică a Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu” este înscrisă, pentru al doilea sezon, în competiţia naţională de Robotică organizată de BRD FIRST Tech Challenge România.

Echipa de robotică a Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu”, Vectron, este înscrisă în competiţia naţională de Robotică organizată de BRD FIRST Tech Challenge România, pentru al doilea sezon, 2017/2018.

Începând cu sezonul 2016-2017 competiţia internaţională de robotică FIRST Tech Challenge este accesibilă liceelor din România, iar Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” are onoarea de a fi fost admis în acest proiect.
În primul sezon, cu tema Velocity Vortex, au participat 54 de licee, peste 800 de elevi din 33 de oraşe din România. În al doilea sezon, cu tema Relic Recovey, s-au înscris 90 de echipe, cu peste 1200 de elevi, 330 de mentori şi 300 de voluntari, care participă la BRD FIRST Tech Challenge România, cea mai importantă competiţie naţională de robotică.

Provocarea lansată pentru fiecare echipă este aceea de a construi de la zero un robot pe o temă dată, temă care se schimbă în fiecare sezon competiţional. Echipele înscrise vor participa la un campionat regional, cu jocuri demonstrative şi la etapa finală care va avea loc în 23-25 Martie, la Sala Polivalentă, Bucureşti.

Echipa Vectron(de la stânga la dreapta): Coroian Denis, Mathe Cezar, Costin Cristiana, Bulea Andrix, Cociș Robert, Horvath Daiana, Coroian Sebastian, Biriș Diana

Implicarea elevilor în acest proiect le asigură acestora dezvoltarea abilităţilor tehnice, precum şi cele de comunicare, de lucru în echipă, totodată ei îşi formează şi exersează abilităţi noi, cum sunt gândirea critică şi creativitatea. Elevii sunt provocaţi să găsească soluţii practice unor probleme concrete – “learning by doing” şi să aplice creativ cunoştinţele acumulate la matematică, fizică informatică, într-un mediu de învăţare atractiv şi eficient. Pasionaţii de robotică, tehnologie şi programare au găsit astfel un loc comun unde pot să comunice şi să înveţe alături de alţi colegi şi mentori.

Echipa Vectron este compusă din 8 membrii care au roluri tehnice si non-tehnice. Echipa de construcție a robotului este formata din „inginerul” Cociș Robert Adrian, Horvath Daiana Alexandra și Bulea Andrix. De partea de programare se ocupă Coroian Sebastian și Costin Cristiana, managerul echipei este Mathe Cezar. Coroian Denis se ocupă de partea de proiectare și imprimare a pieselor la imprimanta 3D. De partea de promovare a echipei se ocupa Biriș Diana.

Progamatorul-șef al echipei, Coroian Sebastian, a afirmat, cu mult pozitivism, despre provocarea de anul acesta: „Părerea mea este că provocarea este una destul de banală, întrucât în perioada de pilotare a robotului orice sistem poate îndeplini cu ușurință toate cerințele, așadar cred că perioada autonomă va face diferența de scor”.

Să le urăm succes în noul an competițional și să urmărim cu interes ingeniozitatea unor elevi care au avut curajul să aplice practic lucruri noi în spațiul educațional românesc. Întreaga lor aventură poate fi urmărit pe pagina de facebook a acestora sub numele de Team Vectron RO034.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More