Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un nou val de scumpiri. De la 1 ianuarie vom plăti mai mult pentru energia electrică

0 966

Curentul se va scumpi de la 1 ianuarie, după ce Autoritatea de Reglementare în Energiei (ANRE) a propus majorarea tarifelor de distribuţie pentru toate companiile de distribuţie.

Urmare a analizei datelor transmise de operatorii de distribuţie concesionari, ANRE a efectuat pentru fiecare operator de distribuţie concesionar, conform prevederilor Metodologiei, calculele prin care s-au stabilit tarifele de distribuţie pentru anul 2021, cu luarea în considerare a veniturilor ţintă iniţiale (calculate pe baza costurilor prognozate reglementate ale serviciului de distribuţie) şi a corecţiilor anuale aferente anului 2019, arată ANRE, într-un proiect lansat în dezbatere publică, notează cei de la Adevărul.

Pentru clienţii Electrica Transilvania Nord, tariful creşte cu 3%, de la 168,91 la 173,94 lei/MWh. Pentru clienţii Electrica Transilvania Sud, tariful creşte cu 7,7%, de la 165,9 la 178,78 lei/MWh. Pentru clienţii E.On, tariful creşte cu 0,6%, de la 190,77 la 192,05 lei/MWh.

În ceea ce priveşte consumatorii al căror distribuitor este Electrica, aceştia vor achita pentru un consum de 1.000 KWh/lună facturi mai mari cu 15,3 lei (12,8 lei TVA, în cazul clienţilor Electrica Transilvania Sud), cu 5,97 lei (5,02 lei + TVA, în cazul clienţilor Electrica Transilvania Nord), respectiv cu 9,15 lei (7,69 lei + TVA, în cazul clienţilor Electrica Muntenia).


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More