Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un oraș întreg evacuat din cauza unui incendiu. Peste 88.000 de persoane fug din calea flăcărilor – VIDEO

0 75

Autorităţile din provincia Alberta, centru Canadei, au decretat stare de urgenţă pentru întreaga regiune, din cauza unui puternic incendiu de vegetaţie care a izbucnit duminică, obligând toţi cei 88.000 de locuitori ai oraşului Fort McMurray să plece, informează BBC.

Oficialii canadieni au avertizat că incendiul se extinde rapid şi ar putea distruge cea mai mare parte din oraşul Fort McMurray, iar următoarele 24 de ore sunt cruciale.

Incendiul, care a izbucnit duminică, dar s-a extins rapid marţi în condiţii favorabile de vânt în provincia Alberta în care se află nisipuri petroliere, a distrus 1.600 de structuri, dintre care o şcoală nouă în Fort McMurray.

Este cea mai amplă operaţiune de evacuare din istoria provinciei Alberta. Companiile petroliere din zonă au fost forţate să-şi suspende activitatea. Până în prezent, nu au fost înregistrate victime.

Bernie Schmitte, un oficial din cadrul Ministerului Agriculturii din Alberta, a precizat miercuri că „incendiul catastrofic” a rezistat până în prezent „tuturor metodelor de combatere”.

Premierul provinciei, Rachel Notley, a declarat că incendiul ar putea să extindă în zona aeroportului din oraş, potrivit estimărilor privind condiţiile de vânt.

Un incendiu de vegetaţie care a izbucnit duminică, distrugând 2.650 de hectare, s-a extins rapid în condiţii de vânt marţi, devenind un real pericol pentrru vieţile locuitorilor din Fort McMurray.

Din cauza incediului a fost închisă ieşirea din sudul oraşului, astfel că locuitorii au fost obligaţi să se îndrepte spre nord, spre zonele cu nisipuri petroliere.

Este al doilea incendiu major în regiunea petrolieră în mai puţin de un an. În mai anul trecut, din cauza incendiiilor de vegetaţie, sute de lucrători au fost evacuaţi din regiune şi productivitatea petrolieră a regiunii Alberta a scăzut cu 9%.

https://www.youtube.com/watch?v=hHJfCzkpppo

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More