Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un pakistanez și un bărbat din Afganistan, descoperiți la Năsăud

0 50

politia nasaud

Localitatea bistrițeană Năsăud a fost luni scena unor evenimente mai rar întâlnite. Un cetățean pakistanez și unul din Afganistan s-au găsit să-și cumpere cartelă pentru telefon tocmai din Năsăud. Aceștia trecuseră fraudulos frontiera.

La data de 12 ianuarie, un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din localitatea Rebrișoara, a sesizat poliția cu privire la faptul că două persoane străine, vorbitoare de limba arabă și cu bagaje voluminoase asupra lor, au achiziționat o cartelă telefonică dintr-un magazin situat pe raza orașului Năsăud, în cadrul căruia își desfășoară activitatea în calitate de agent de vânzări.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului unde au identificat doi tineri, în vârstă de 21 de ani și 31 de ani, din Afganistan, respectiv Pakistan, care au fost conduși la sediul Poliției orașului Năsăud unde s-a procedat la controlul bagajelor, constatându-se faptul că în interiorul acestora se aflau articole de îmbrăcăminte, obiecte de igienă personală, alimente și o hartă a Europei.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cele două persoane nu dețin documente și că au trecut în mod fraudulos frontiera de stat.

Acestea au fost predate Biroului pentru Imigrări Bistrița Năsăud și ulterior Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil—Șomcuta Mare, județul Maramureș, fiind efectuate cercetări de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița Năsăud sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ‘Trecere frauduloasă a frontierei de stat’.

Polițiștii bistrițeni vă recomandă ca de fiecare dată când luați la cunoștință, în mod direct sau indirect, despre prezența unor persoane pe raza județului Bistrița-Năsăud, asupra cărora există suspiciunea rezonabilă că ar fi cetățeni străini, posibil migranți ilegali, care ar fi trecut fraudulos frontiera de stat a României, să apelați cu încredere Poliția, la 112, întrucât aceste persoane sunt susceptibile de săvârșirea unor infracțiuni.

Astfel, polițiștii vor proceda la identificarea acestor persoane și, dacă situația o va impune, vor lua măsurile legale ce se impun.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More