Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un polițist de frontieră de la Aeroportul Cluj a refuzat mita. O femeie este cercetată penal

0 1.916

O femeie de 31 de ani este cercetată pentru dare de mită după ce a încercat să-i ofere 50 de euro unui polițist de frontieră de pe Aeroportul Internațional Cluj.

”Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Cluj și Centrul Operațional 3 Cluj-Napoca, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au pus în mișcare acțiunea penală față de inculpata cetăţeanul român, R.F., în vârstă de 31 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită către un polițist de frontieră din cadrul SPF Aeroport Internațional Cluj – Napoca”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Potrivit acestuia, femeia de 31 de ani i-a oferit ofițerului 50 de euro pentru a nu întocmi actele de constatare privind tentativa de a trece fraudulos frontiera de stat a unui minor prin substituire de persoane și de a-i permite să-și continue deplasarea către Dublin (Irlanda) împreună cu cei doi copii minori ce o însoțeau.

Față de inculpată a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Anchetatorii fac precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More