Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un polițist de frontieră a refuzat să primească o mită de 300 de euro

4 266

mita euro bani

Un bărbat de 35 de ani din Arad a fost prins în flagrant de polițiști în timp ce încerca să ofere mită 300 de euro unui ofițer al Poliției de Frontieră. Acesta l-a denunțat pe mituitor.

În schimbul banilor, poliţistul ar fi trebuit să intervină pe lângă procurorul de caz în vederea restituirii autoturismului indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş, utilizat anterior de mituitor la comiterea infracţiunii de contrabandă cu produse din tutun.

În urma unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei şi traficului ilicit cu ţigări de provenienţă ucraineană derulată în 22 martie de lucrători ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti-Oaş, B.B.I. a fost identificat în trafic în timp ce conducea un autoturism despre care existau suspiciuni că transportă ţigări de contrabandă.

”În urma efectuării controlului amănunţit al maşinii, s-a constatat că avea ascunse în locaşuri special amenajate cantitatea de 3.950 pachete de ţigări. Cetăţeanul l-a contactat pe adjunctul şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti-Oaş (denunţătorul în cauză) care coordona activitatea, propunându-i ca în schimbul sumei de 1.500 lei să fie lăsat să plece fără a i se întocmi acte procedurale. Ofiţerul a refuzat ferm oferta, atrăgându-i atenţia că săvârşeşte o infracţiune de corupţie. Totodată, lucrătorii poliţiei de frontieră şi-au continuat activitatea, întocmind în cauză actele premergătoare începerii urmăririi penale”, se arată în comunicatul DGA.

Cu toate acestea, luni 24 martie, B.B.I., s-a prezentat la sediul SPF Negreşti Oaş unde l-a căutat din nou pe poliţist, propunându-i de această dată ca, în schimbul unei sume de bani, să intervină pe lângă procurorul de caz în vederea restituirii autoturismului indisponibilizat.

În urma denunţului formulat de poliţist, echipa operativă formată din ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Satu Mare, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, B.B.I fiind prins în timp ce oferea ofiţerului de poliţie de frontieră suma de 300 euro în scopul mai sus arătat.

Împotriva lui B.B.I. s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă şi, ulterior, în urma administrării probatoriului, a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru aceeaşi infracţiune.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More