Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un român mort și altul rănit într-un accident în care au fost implicate 70 de vehicule – VIDEO

0 53

O tamponare în lanţ între zeci de automobile şi camioane, în condiţii de ceaţă densă, s-a soldat sâmbătă cu patru morţi şi 30 de răniţi, pe o autostradă, în vestul Sloveniei, a anunţat poliţia, relatează AP în pagina electronică.

Accidentul în lanţ a avut loc pe o autostradă care asigură legătura între Ljubljana, capitala ţării, şi coasta de la Adriatica. Ceaţa densă din zonă este, potrivit poliţiei, cauza probabilă a tamponărilor.

În fotografii făcute de martori oculari, preluate de presa locală, apar zeci de maşini tamponate, unele dintre ele prinse sub tiruri.

Aproximativ 70 de vehicule au fost implicate în incident, în apropiere de Senozece, la aproximativ 70 de kilometri sud-vest de Ljubljana, potrivit poliţiei.

Autostrada a rămas închisă, în timp ce echipaje de intervenţie, pompieri şi poliţie încercau să ofere ajutor şi să deblocheze zona.

Potrivit agenţiei de stat slovene STA, este vorba despre cel mai important incident de acest tip care a avut loc în istoria acestui mic stat membru UE.

O persoană cu dublă cetăţenie română/italiană a decedat în urma accidentului în lanţ din Slovenia, iar o alta a fost rănită, viaţa sa nefiind în pericol, informează Ministerul Afacerilor Externe.

‘Ambasada României în Slovenia a fost informată de către autorităţile locale cu privire la producerea, în data de 30 ianuarie 2016, a unui accident rutier în lanţ, soldat cu mai multe victime. În urma accidentului a fost rănită o persoană cu dublă cetăţenie română/italiană, iar o altă persoană tot cu dublă cetăţenie, respectiv română/italiană, a decedat. Potrivit primelor informaţii furnizate de către Spitalul Universitar Ljubljana, starea de sănătate a pacientului rănit este stabilă, viaţa sa nu este în pericol şi, foarte probabil, va putea fi externat în următoarele zile”, a precizat MAE duminică, la solicitarea MEDIAFAX.

Potrivit aceleiaşi surse, familia persoanei decedate a luat decizia ca aceasta să fie repatriată în România.

”Misiunea diplomatică română este în legătură atât cu familia cetăţeanului decedat în vederea acordării asistenţei consulare de specialitate, cât şi cu spitalul unde este internat cel de-al doilea cetăţean roman, în vederea monitorizării situaţiei medicale a acestuia”, dă asigurări MAE.

Imagini surprinse cu camera de bord:

https://youtu.be/hoR29HrbOrQ

https://youtu.be/vR5OS1NNe_4

https://youtu.be/WXbkRRS2BSA

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More