Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un sălăjean a murit în spital. Doctorița se scuză: ”N-am avut inspirație divină” – VIDEO

3 22

medic zalau malpraxis

Caz extrem de grav la spitalul din Zalău, unde un bărbat de 70 de ani a murit din cauza unei pneumonii, medicii tratându-l cu pastile pentru probleme la inimă.

Bărbatul suferise în urmă cu o jumătate de an o operație de bypass, una reușită și fără probleme ulterioare. La șase luni distanță, bărbatul s-a prezentat la spitalul din Șimleul Silvaniei cu simptomele unei răceli, fiind diagnosticat cu pneumonie și tratat ca atare cu antibiotice.

Medicii de la Șimleul Silvaniei l-au transferat însă pe bătrân la Zalău, pentru a primi o mai bună îngrijire de specialitate, având în vedere problemele cardiace ale bărbatului. Însă aici tratamentul s-a schimbat.

Șefa secției de Cardiologie de la Zalău, Minodora Bogdan, a întrerupt tratamentul cu antibiotice al bărbatului pentru pneumonia de care suferea și a prescris un tratament cu pastile pentru inimă.

Fără tratamentul cu antibiotice, bătrânul s-a stins pe patul de spital din Zalău câteva zile mai târziu.

Fiul bărbatului o acuză pe șefa secției de Cardiologie a spitalului din Zalău de malpraxis și a depus plângeri atât la spital cât și la Parchetul din Sălaj și Colegiul Medicilor.

”Aici am certificatul constatator al decesului, unde la punctul c), cauza decesului – Pneumonie lombară dreapta, deci asta-i cauza decesului și taică-meu a fost tratat de cu totul altceva: CMD aorta pasa coroniană, nu de pneumonie lombară. Deci n-a fost tratat de pneumonie”, spune îndurerat fiul pacientului.

De cealaltă parte, Minodora Bogdan vine cu o explicație halucinantă pentru faptul că acțiunile sale au dus la moartea bărbatului: ”I-am spus și domnului că n-am avut inspirație, dar n-am avut inspirație divină, la asta m-am referit. Suntem oameni, nu Dumnezei. Regret, mă declar nevinovată în fața lui Dumnezeu și în fața mea.”

Comentarii