Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un sat întreg evacuat, din cauza unei cisterne cu GPL care s-a fisurat

0 429

Pompierii din Galaţi intervin în cazul unei autocisterne de transport GPL care prezintă scurgeri de gaze. Intervenţia pompierilor este periculoasă, în condiţiile în care în apropiere se află calea ferată şi există pericol de explozie, transmite corespondentul Mediafax.

Peste 500 de locuitori din satul Traian, judeţul Galaţi, au fost evacuaţi din zona în care se află cisterna încărcată GPL, care prezintă scurgeri de gaze, potrivit IGSU. Gazul din cisternă este eliberat în atmosferă, iar specialiştii estimează că intervenţia va dura patru ore.

IGSU informează că populaţia din vecinătatea zonei în care se află cisterna încărcată GPL care prezintă scurgeri de gaze a fost informată. Oamenii au fost transportaţi în spaţii sigure, până la finalizarea intervenţiei.

Pompierii militari intervin în localitatea gălăţeană Brăniştea, cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, pentru limitarea potenţialelor pericole.

Numărul oamenilor evacuaţi din satul Traian, judeţul Galaţi, unde a fost izolată o cisternă încărcată cu GPL care prezenta scurgeri de gaze la o supapă, a ajuns, până la ora transmiterii acestei ştiri, la 500 de persoane.

Deocamdată, nu se cunosc motivele pentru care se înrgistrează scurgerile de gaze, cisterna nefiind implicată în vreun eveniment rutier.  De asemenea, nu există nicio victimă în urma acestui incident.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia feroviară este blocată între Galaţi – Tecuci, la kilometrul 22, în zona localităţii Traian, din judeţul Galaţi. ]În urma analizei amănunţite a situaţiei de către echipajele de pompieri s-a constatat că există în final pericol de explozie, în acest moment fiind şi circulaţia rutieră oprită pe ambele sensuri de mers, în vederea mutării combustibilului într-o altă cisternă, traficul desfăşurându-se deviat pe DJ 251, între localităţile Traian şi Independenţa, prin dirijarea poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului”, potrivit Infotrafic.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More