Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un simbol al seriei „Războiul Stelelor” s-a stins din viață

0 85

Actorul care l-a interpretat pe Chewbacca, fidelul prieten al lui Han Solo în saga „Războiul Stelelor”, s-a stins din viață.

Peter Mayhew, cel care l-a interpretat pe simpaticul Chewbacca, copilotul și prietenul fidel al lui Han Solo în saga „Războiul Stelelor”, s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani. Potrivit Digi24, actorul, care avea o înălţime de 2,21 metri, a obţinut primul său rol, în 1976, în filmul Sinbad şi ochiul tigrului, în care a interpretat un minotaur.

Anul următor a fost ales de George Lucas pentru a-l interpreta pe Chewbacca în primul episod din Războiul Stelelor. A continuat să apară în următoarele patru episoade, până în 2015 inclusiv, în Trezirea Forţei, fiind înlocuit ulterior din motive de sănătate. A rămas însă apropiat de echipa de filmare, oferind consultanţă asupra interpretării personajului Chewbacca succesorului său, baschetbalistul finlandez Joonas Suotamo (2,09 m).

„Era cel mai blând dintre uriaşi. Un om mare cu o inimă şi mai mare, care mă făcea întotdeauna să zâmbesc şi un prieten devotat, pe care l-am iubit profund”, este omagiul pe care i l-a adus pe Twitter Mark Hamill, alias Luke Skywalker, scriu tot cei de la Digi24.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More