Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un supraviețuitor al tragediei din Colectiv s-a sinucis din cauza depresiei

0 1.695

Pe 30 iulie se împlineşte un an şi 9 luni de la tragedia din Club Colectiv, în care zeci de tineri şi-au pierdut viaţa ca urmare a incendiului izbucnit în timpul concertului susţinut de trupa Goodbye to Gravity. 64 de morţi era, până sâmbătă, bilanţul vieţilor luate de flăcările din Colectiv, însă acesta a ajuns la 65 după ce unul dintre tinerii care au scăpat atunci din iad, dar care îşi pierduse iubita în incendiu, şi-a pus capăt zilelor ca urmare a depresiei pe care nu a reuşit să o depăşească.

„65!Numărul victimelor după tragedia din Colectiv creşte. Dumnezeu să te odihnească, Răzvan!”, este mesajul postat pe pagina Asociaţiei Colectiv.

La aproape 2 ani de la tragedie, Răzvan a plecat şi el alături de „Tina”, așa cum era alintată iubita lui.

Alte 163 de persoane au fost rănite. Anchetele demarate ulterior sunt în faza de judecată pe fond.

Înainte de anunţul decesului lui Răzvan, Asociaţia Colectiv a decis organizarea evenimentului Noapte albă la Colectiv, care va avea loc duminică spre luni.

Cei care doresc să aprindă o lumânare în memoria victimelor incendiului produs în clubul Colectiv din Capitală în noaptea de 30 octombrie 2015 sunt aşteptaţi duminică seară în Piaţa Bucur, unde până luni dimineaţă va avea loc un eveniment intitulat „Noapte albă la #Colectiv”.

„În data de 30 iulie, începând cu orele 20.00 şi până la orele 8.00 dimineaţa, a doua zi, va avea loc evenimentul ‘Noapte albă la #Colectiv’, întrucât se împlineşte un an şi nouă luni de la cumplita tragedie care ne-a îndoliat inimile pe vecie. Haideţi să ne revedem şi să nu îi dăm uitării pe cei care nu se mai află fizic printre noi. Să venim cu mic cu mare, cu flori, cu jerbe, coroane, lumânări, candele, fotografii”, se arată pe pagina de Facebook a Asociaţiei Colectiv GTG 3010.

Răzvan povestea în urmă cu 1 an și 9 luni cum a trăit tragedia din Colectiv

“Eram lângă scenă şi m-am dus în spate când a început focul ca să-mi iau prietena. Nu mai era acolo. M-au scos oamenii, a fost un tăvălug”, a declarat Răzvan pentru Observator TV, în noiembrie 2015.

Cei doi au urmărit concertul băieților de la Goodbye to Gravity, care le erau și prieteni, iar apoi Tina a plecat de lângă Răzvan.

“Eu eram în fața scenei și ea s-a dus la toaletă. Când mi-am dat seama că e vorba de ceva grav, am fugit spre mijlocul sălii să văd unde e Tina. Dar ea nu mai era acolo. Mie nu mi s-a părut că eram mulți spectatori. Cred că dacă era amenajat mai bine, nu se întâmpla asta. Mi se pare stupid ce s-a întâmplat”, a mai spus atunci tânărul.

Tina, iubita lui n-a mai scăpat în urma tragediei. Răzvan i-a găsit cadavrul la morgă, el fiind cel care a identificat-o. Tina nu a murit din cauza flăcărilor, ci sufocată din cauza fumului, în baia clubului. Ea avea 28 de ani.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More