Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un tânăr de 16 ani din Dej a rămas fără două degete muncind la un gater din Dej Triaj. Nu era angajat cu forme legale

0 228

La doar 16 ani, Darius-Flaviu Horvat a rămas fără două degete la o mână. S-a ales cu această infirmitate pentru că muncea, deși nu era angajat cu forme legale, la un gater din cartierul Dej Triaj, deținut de o firmă din Dej.

În urmă cu două săptămâni, adolescentul ar fi primit permisiunea părinților să lucreze la respectivul gater, însă inițial ar fi fost vorba despre o activitate de muncă fizică, de stivuirea unor bucăți de lemne deja tăiate.

Băiatul a fost însă pus să muncească altceva, deși nu era nici angajat al respectivei firme și nu a beneficiat nici măcar de o minimă instruire în ceea ce privește protecția muncii. Adolescentul a fost pus să taie bușteni de lemn cu circula, însă, din cauza funcționării defectuoase a utilajului, băiatul s-a ales cu indexul amputat și fără jumătate din degetul mare.

Părinții acestuia l-au dus imediat la medic, apoi la Institutul de Medicină Legală din Cluj-Napoca, unde băiatul de 16 ani a primit certificat medico-legal pentru 18-20 de zile de îngrijiri medicale, cu întrunirea condițiilor noțiunii de infirmitate.

Mai mul, părinții tânărului au formulat și o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă, în ceea ce privește producerea accidentului de muncă, dar și o plângere penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej, în acest sens.

Potrivit surselor noastre, abia după începerea acestor demersuri legale, conducerea firmei care deține gaterul în administrare a început de ieri să facă angajări cu forme legale la cei care lucrează acolo.

Urmează ca instituțiile sesizate să desfășoare anchete în acest caz și să stabilească măsurile care se impun.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More