Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un tânăr din Baia Mare, fals avocat, cercetat pentru înșelăciune

1 48

Un tânăr de 27 de ani din Baia Mare a fost prins de polițiști după ce a înșelat doi maramureșeni. Tânărul s-a prezentat ca fiind avocat în cadrul Judecătoriei Baia Mare și a înșelat astfel un bărbat din Baia Mare și o femeie din Cavnic, de la care a pretins sume de bani pentru a-i reprezenta în instanță. Falsul avocat a fost reținut pentru 29 de zile.

Cercetările efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au dus la identificarea unui suspect de comiterea a două înşelăciuni.

În 27 martie, în jurul orei 10.15, un băimărean care se afla pe scările imobilului nr. 1 de pe Bulevardul Republicii din Baia Mare pentru a căuta un avocat, a fost acostat de un tânăr. Acesta s-a prezentat ca fiind avocatul Bolchiş şi s-a oferit ca în schimbul sumei de 300 de lei să-l ajute să intenteze un proces civil. Băimăreanul şi tânărul au plecat împreună la locuinţa victimei unde aceasta i-a dat suma cerută. Individul i-a spus că în data de 01 aprilie se vor întâlni la instanţă şi a plecat. La scurt timp însă băimăreanul si-a dat seama că a fost victima unei înşelăciuni şi a anunţat poliţia.

Două zilei mai târziu, individul a înşelat o altă persoană. O femeie din Cavnic a sesizat poliţia că, în 29 martie, în jurul orei 10.00, în faţa aceluiaşi imobil, a fost abordată de un tânăr care s-a recomandat a fi lucrător în cadrul Judecătoriei Baia Mare şi s-a oferit să o ajute cu plata executării silite. Femeia i-a dat 630 de lei iar individul a trimis-o să-şi facă o copie după cartea de identitate. În momentul în care s-a întors în faţa imobilului şi a constatat că individul plecase cu banii, femeia şi-a dat seama că a fost înşelată.

La scurt timp poliţiştii au identificat tânărul care a comis cele două înşelăciuni. Este vorba despre Gheorghe B. de 27 de ani din Baia Mare care în 30 martie a fost reţinut. El a fost prezentat instanţei care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More