Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un tânăr din Bistrița, mezinul Dragonilor Transilvani din Afganistan

0 53

Cel mai tânăr soldat din rândul Dragonilor Transilvani, aflați în prezent într-o misiune în Afganistan, este bistrițeanul Bogdan Ovidiu Bindea, care duminică a aniversat împlinirea a 22 de ani în teatrul de operații, alături de camarazii lui.

Bogdan face parte din Batalionul 812 Infanterie Bistrița, și-a început cariera militară la vârsta de 19 ani și aceasta este prima misiune externă la care participă.

De ziua lui, nu a beneficiat de tratament special — cum de altfel nici statutul de mezin nu i-a adus vreun tratament special pe front, după cum ne-a mărturisit; nu a avut nici tort aniversar, doar norocul a făcut ca exact ziua de 31 ianuarie să fie una liberă, astfel că nu a trebuit să plece în misiune.

Întrebat dacă se simte, totuși, mai matur după o astfel de misiune în Afganistan, Bogdan a recunoscut că se va întoarce acasă mult schimbat.

„Mă simt mai matur, într-adevăr. O misiune te schimbă. Am văzut destule aici. Vreau să ajung acasă întreg”, a declarat Bogdan Bindea pentru AGERPRES.

El mai are trei săptămâni de petrecut în Afganistan și se gândește deja la revederea cu părinții, cu fratele său, Marius, la a cărui nuntă nu a putut participa fiind plecat în misiune. Și mai vrea să guste din mâncarea tradițională românească, de care îi este foarte dor: sarmale, mici, ciorbă.

Bogdan Bindea și-a început misiunea din teatrul de operațiuni din Afganistan la începutul lunii septembrie a anului trecut și va reveni în țară în ultima decadă a acestei luni, alături de ceilalți Dragoni Transilvani.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More