Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un tânăr din Bistrița, mezinul Dragonilor Transilvani din Afganistan

0 23

Cel mai tânăr soldat din rândul Dragonilor Transilvani, aflați în prezent într-o misiune în Afganistan, este bistrițeanul Bogdan Ovidiu Bindea, care duminică a aniversat împlinirea a 22 de ani în teatrul de operații, alături de camarazii lui.

Bogdan face parte din Batalionul 812 Infanterie Bistrița, și-a început cariera militară la vârsta de 19 ani și aceasta este prima misiune externă la care participă.

De ziua lui, nu a beneficiat de tratament special — cum de altfel nici statutul de mezin nu i-a adus vreun tratament special pe front, după cum ne-a mărturisit; nu a avut nici tort aniversar, doar norocul a făcut ca exact ziua de 31 ianuarie să fie una liberă, astfel că nu a trebuit să plece în misiune.

Întrebat dacă se simte, totuși, mai matur după o astfel de misiune în Afganistan, Bogdan a recunoscut că se va întoarce acasă mult schimbat.

„Mă simt mai matur, într-adevăr. O misiune te schimbă. Am văzut destule aici. Vreau să ajung acasă întreg”, a declarat Bogdan Bindea pentru AGERPRES.

El mai are trei săptămâni de petrecut în Afganistan și se gândește deja la revederea cu părinții, cu fratele său, Marius, la a cărui nuntă nu a putut participa fiind plecat în misiune. Și mai vrea să guste din mâncarea tradițională românească, de care îi este foarte dor: sarmale, mici, ciorbă.

Bogdan Bindea și-a început misiunea din teatrul de operațiuni din Afganistan la începutul lunii septembrie a anului trecut și va reveni în țară în ultima decadă a acestei luni, alături de ceilalți Dragoni Transilvani.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.