Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Un tânăr din Dej a uimit cu tablourile sale la Românii au Talent

0 881

Un artist din Dej a încântat juriul de la ediția a treia la Românii au Talent. Cunoscut sub numele de scenă ”Zolee”, dejeanul a realizat un tablou printr-o tehnică uimitoare, dar puțin popularizată, fiind mai curând considerată o formă de artă de stradă, asemănătoare cu graffiti. Zoltan Martonoș a primit cele trei voturi necesare pentru a se califica în faza următoare la Românii au Talent

Spray paint art, aerosolgrafia sau spacepanting este o formă de artă prin care se realizează picturi cu ajutorul vopselelor spray. Imaginile realizate, pe motive fantasy, se remarcă prin culorile tari și contrastele puternice, suportul fiind unul variat, de la carton fin, hârtie fotografică sau pânză, până la lemn, sticlă, ceramică, metal sau plastic.

Această formă unică de artă s-a dezvoltat în Mexic la începutul anilor ’80, răspândindu-se cu repeziciune în întreaga lume.

Majoritatea artiștilor care au adoptat aerosolgrafia realizează direct în stradă la târguri sau alte evenimente, direct în fața trecătorilor, picturi care prezintă peisaje suprarealiste, planete, comete, piramide, orașe sau scene din natură.

Tehnica și rapiditatea cu care se realizează astfel de tablouri este uimitoare. Din cauza faptului că spray-urile cu vopsea se uscă extrem de repede, artistul nu are la dispoziție decât cel mult 15 minute pentru a-și duce la capăt opera de artă.

Pentru simplul privitor, întregul proces de creație al unui tablou spray paint art este incitant. Cu doar o coală de carton, un spray, câteva coli de hârtie și alte ustensile care par ciudate, artistul realizează parcă din nimic o imagine care te duce imediat cu gândul departe sus de tot printre planete, sau, de ce nu, chiar într-un viitor science-fiction.

Tablourile lui Zolee, dejeanul care a participat la Românii au Talent, le puteți găsi pe www.sprayart.info. Dacă vreți să comandați un astfel de tablou trebuie să vă grăbiți. Acestea se vând într-un timp chiar mai scurt decât cel în care sunt realizate. Pe Zolee îl găsiți și pe pagina de Facebook.

 

VIDEO

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More