Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un tânăr din Dej are nevoie de ajutorul semenilor: ”Împreună pentru o inimă nouă”

0 416

Azi este ziua lui. Împlinește 20 de ani și are aproape de el mai mulți prieteni decât a avut vreodată. Însă nu este suficient, nu pentru suferința prin care trece. Mădălin suferă de o boală cumplită și are nevoie de suportul întregii comunități pentru a scăpa cu viață și a-și putea crește copilul în vârstă de 2 ani.

Originar din Gherla, Mădălin Mureșan, locuiește acum la Dej. A absolvit Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Dej și se pregătea să devină inginer. Viața însă i-a dat planurile peste cap după ce în luna mai a acestui an a primit un verdict crunt din partea medicilor: suferă de ”cardiomiopatie dilatativă, insuficiență cardiacă NYHA III, insuficiență mitrală grad I/II, insuficiență tricuspidiană grad III, stimulare cardiacă permanentă, mod DDD fibrilație atrială paroxistică”. Da, sunt termeni complicați, din care orice om obișnuit nu poate înțelege mare lucru. Ce este însă clar este faptul că Mădălin are nevoie de o inimă nouă.

Iar această inimă nouă nu poate veni pentru tânărul din Dej mai repede decât printr-un transplant cardiac realizat în străinătate. Asta pentru că la Târgu Mureș, acolo unde Mădălin este înscris pe lista de transplanturi alături de alte 200 de persoane, sunt șanse puține să se realizeze operația într-un timp așa de scurt ca să-i salveze viața.

Zeci de colegi și prieteni ai adolescentului au sărit în sprijinul acestuia, organizând diverse campanii de strângere de fonduri pentru a contribui la cheltuielile necesare cu operația de transplant de inimă la o clinică din Germania. Pentru asta, Mădălin are nevoie de 100.000 de euro, bani de care familia acestuia bineînțeles că nu dispune. De aceea, familia, prietenii și cunoscuții fac apel la bunătatea semenilor, a oamenilor din Dej și nu numai pentru a contribui la această campanie, cu orice sumă le dă inima, pentru a-l ajuta pe Mădălin să supraviețuiască și pentru a-l crește pe David, copilașul acestuia în vârstă de doar 2 anișori.

Azi, de ziua de naștere a lui Mădălin, prietenii acestuia și-au dat întâlnire în Parcul Mic din Dej. De la ora 20, se vor întâlni în parc cu alți dejeni cu suflet mare, pentru a strânge donații în scopul de a-l sprijini financiar pe tânărul dejean.

Donații se pot face și în conturile:

Natalia Mureșan (mama lui Mădălin) – RO29BTRLLEUCRT0138754601 – EURO 
RO79BTRLRONCRT0138754601 – LEI

Mădălin Muresan 
RO91BTRL05204201610762XX – EURO
RO45BTRL05201201610762XX – LEI

Pentru ca mesajul și informațiile să ajungă la cât mai multă lume, îi rugăm pe cititorii noștri să distribuie acest articol. Împreună, cu toții, putem contribui, chiar și cu un SHARE, la această campanie umanitară.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More