Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un tânăr din Iclod, campion național la golf pentru amatori în Italia – FOTO

0 155

Cătălin Bria, un tânăr în vârstă de 24 de ani din Iclod, a câștigat duminică finala All Inclusive & Golf Today Pro, destinată amatorilor, competiție care a avut loc în Florența, Italia.

Fost elev al Liceului ”Petru Maior” Gherla, Cătălin plecase la muncă în Italia, împreună cu familia, după ce în perioada junioratului a jucat fotbal, fiind la un moment dat și component al Unirii Dej.

În Italia, Cătălin și-a continuat pasiunea pentru sportul rege și a jucat fotbal pentru o echipă dintr-o ligă inferioară, în timp ce era angajat al unui club de golf din Rimini. Aici, însă, și-a descoperit o altă pasiune, golful, sport care avea să-l aducă în scurt timp pe culmile succesului.

Cătălin era responsabil de depozitul de crose al clubului de golf și, din când în când, își încerca și el norocul la lovituri. La un moment dat a fost observat jucând de maestrul internațional Carlo Basciu, care i-a spus că are talent și că ar merita să se gândească la o carieră în acest sport. Doar de acest imbold a avut nevoie Cătălin pentru a se apuca serios de treabă. În doar câteva săptămâni a urmat cursurile de pregătire, a susținut cu brio examenele și a intrat în competiția destinată amatorilor.

catalin-bria-jucand-golfA urmat o perioadă plină de succese pe linie în competițiile locale și în turneele regionale, iar luna trecută a obținut calificarea în finala națională All Inclusive & Golf Today Pro, destinată amatorilor.

Tânărul, originar din Iclod, s-a impus în fața celorlalți 83 de concurenți din toată Italia și a câștigat marele premiu, calificându-se astfel la o altă competiție finală în Franța. Aici, Cătălin va participa la finala internațională de la Opio, care va avea loc la mijlocul lunii decembrie, unde va avea de înfruntat zeci de concurenți veniți din toată Europa.

Având în vedere succesul pe care l-a înregistrat în acest sport nobil în mai puțin de 2 ani de când încerca lovituri pe terenul de golf în joacă, tânărul se gândește tot mai serios să facă pasul spre profesioniști.

Până atunci, Cătălin se bucură de viață în Italia, în localitatea San Giovanni in Marignano de lângă Rimini. Este logodit cu Luciana, o tânără din Dej, cu care are un băiețel de doar un anișor, Michele. Cunoscând succesul în afara țării dintr-o pură întâmplare, Cătălin nu se gândește să se întoarcă în țară, dorind să se stabilească permanent în Italia.

catalin-luciana-michele

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More