Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un TIR încărcat cu azotat de amoniu a luat foc în Pasul Tihuța – VIDEO

0 1.722

Un autotren care transporta 22 de tone de azotat de amoniu a luat foc în această după-amiază în Pasul Tihuța, motiv pentru care circulația rutieră a fost blocată în zonă pe ambele sensuri din cauza riscului ridicat de explozie.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, un TIR înmatriculat în Ucraina, încărcat cu azotat de amoniu a luat foc, joi după-amiaza, la urcare în Pasul Tihuţa, intervenţia fiind dificilă din cauza riscului semnificativ de explozie.

”Din ultimele informaţii, incendiul se manifestă la un TIR încărcat cu 22 tone azotat de amoniu. Incendiul a fost lichidat în zona remorcii, pompierii militari lucrează acum în zona cabinei. La faţa locului intervin pompierii de la GIS Prundu Bârgăului” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus.

Din cauza incendiului şi a pericolului de explozie, circulaţia pe DN 17 a fost blocată pe ambele sensuri

Datorită intervenției profesioniste a pompierilor bistrițeni, incidentul nu s-a soldat și cu victime, aceștia reușind să lichideze incendiul fără ca flăcările să producă o explozie care putea avea consecințe tragice.

Potrivit primelor date ale cercetării făcute de specialiști la fața locului, incendiul ar fi fost provocat din cauza supraîncălzirii motorului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More