Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Un urs de patru ani, prins într-o capcană într-un loc greu accesibil, a fost salvat de poliţişti şi jandarmi

0 126

Un urs de patru ani, prins într-o capcană într-un loc greu accesibil, a fost salvat de poliţişti şi jandarmi. Ursul era prins într-un cablu metalic de aproximativ 3.5 metri lungime, prevăzut cu laţ şi prins în arbori de arin.

”Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şih  Substanţe Periculoase au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe raza localităţii Repedea, în locul numit „Hecica”, într-o zonă greu accesibilă auto, un urs s-a blocat într-o capcană. La faţa locului, într-o zonă muntoasă, pe un drum forestier, la aproximativ 700 de metri de ultima locuinţă, s-au deplasat poliţişti însoţiţi de reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu, ai A.J.V.P.S Maramureş şi jandarmi maramureşeni, care au găsit ursul”, a transmis, luni, IPJ Maramureş.

Sursa citată a precizat că s-a stabilit că este vorba despre un exemplar de interes cinegetic din specia de vânat urs, mascul de circa 4 ani, care era prins într-un cablu metalic de aproximativ 3.5 metri lungime.

Cablul era prevăzut cu laţ şi era agăţat de arbori de arin.

”Pentru a reuşi să salveze ursul, tehnicianul veterinar l-a tranchilizat, după care s-a procedat la eliberarea acestuia din capcană. Întrucât ursul se afla într-o stare de sănătate bună şi nu prezenta leziuni, a fost lăsat în libertate”, a mai precizat Poliţia.

S-a deschis dosar penal  pentru braconaj cinegetic, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More